HDP'nin İzmir adaylığından düşürüldüğü haberi üzerine bir açıklama yapan Mustafa Yalçıner, kendisinin adaylığının sadece 'öneri' aşamasında kaldığını ancak basına gönderilen listelerde yanlışlıkla isminin yer aldığını belirtti.

HDP’nin İzmir adaylarından Ferhan Ademhan ve Mustafa Yalçıner’in adaylıklarının düşürülmesi haberiyle ilgili Yalçıner’den yalanlama geldi.

Barış Avşar'ın Radikal'de yer alan haberine göre Ademhan’ın aday gösterilme süreciyle ilgili bir bilgisi olmadığını ancak kendi adaylığının zaten ‘öneri’ aşamasında kaldığını belirten Yalçıner, “Genel Yönetim Kurulu Üyesi olduğum Emek Partisi’nin HDP ile yaptığı seçim ittifakı çerçevesinde İzmir için aday olarak önerildiğim doğrudur. Ancak bu öneri, sonrasında yaşama geçmedi ve YSK’ya da adaylığım bildirilmedi. Sadece listeler açıklandığı gün basına gönderilen İzmir adayları arasında ismim yanlışlıkla yer aldı. Yani haberde yazıldığı gibi ortada bir ‘deprem’ yok çünkü ben resmi olarak zaten aday gösterilmedim” dedi.

Haberin araştırılmadan yapıldığını söyleyen Yalçıner seçimlere ilişkin yaklaşımını ise, “Ülkemin başkanlık sistemine, dolayısıyla tam bir gericiliğe doğru gidişinin önünün HDP’nin barajı aşmasıyla mümkün olacağını biliyorum. İzmirliyim ve aday olsaydım memleketimde seçim çalışması yapacaktım. Mevcut durumda ise yaşadığım şehir olan İstanbul’da, bir EMEP’li olarak HDP’nin barajı aşması için var gücümle çalışacağım” sözleriyle açıkladı.