2011 Genel Seçimlerinde Kocaeli'nden bağımsız milletvekili aday adayı olan Artvin Borçkalı Sinan Odabaş, 7 Haziran 2015 seçimlerinde HDP’den milletvekili aday adaylığını açıkladı.

HDP’de üçüncü aday adayı Artvinli Sinan Odabaş Yürüyüş yolu üzerindeki Mahmut Usta’da aday adayı olduğunu duyurdu. Odabaş, “Bize Kürt partisi gibi birçok yakıştırma var. HDP bütün Türkiye’nin partisidir. Böyle bir algı bizi yıpratmak içindir” dedi. Odabaş, dosyasını Cumartesi günü teslim edecek.

NEDEN HDP?

Odabaş, HDP'yi neden seçtiğini ise şöyle açıkladı:

"HDP bütün kimliklerin, bereketli topraklarda yaşayan bütün hakların, inançların, cinsiyetlerin eşit ve özgürce bir arada yaşayabilmesinin programını yeni hayatla üreten tek toplumsal muhalefetin politik partisidir. Bu yüzden HDP’den aday adayı oldum. Siyasi hayatımızda ilk defa ilçe, il, mahalle meclisleriyle aşağıdan yukarıya politik bir örgüt inşa edildi. Şimdiye kadar gördüğüm tüm partiler yukardan aşağıya hareket etmiştir. Haklın birebir katılıp siyasete müdahil olabildiği tek siyasi parti HDP’dir. Kürdün Lazın Çerkezin LGBTİ’nin inançlısının, inançsızın çevre mağdurunun herkesin birlikte siyaset yapabildiği tek partidir."

'LAZ KİMLİĞİMDE HDP'DE SİYASET YAPABİLİYORUM'

HDP’yi Yunanistan’da Alexsis Tsipras’ın liderliğindeki Syrıza partisine benzeten Odabaş, “Şu anda Yunanistan’da bakan olan herkes Kobanê’ye gelip dayanışmaya katılmıştır. Ceberrut kapitalist sistemin, sermaye düzenin mağdur ettiği insanları temsil eden bir politik organizasyondur, gözbebeğimizdir. Şimdiye kadar eksiğimiz çok olabilir. Bize Kürt partisi gibi birçok yakıştırma var. HDP bütün Türkiye’nin partisidir. Böyle bir algı bizi yıpratmak içindir. Laz kimliğimle HDP’de siyaset yapmamın partinin Türkiye partisi olduğunu ortaya koyuyor. Belki de 2 vekille temsil edilmesi için katkı vermeye çalışacağım. Aday arkadaşlarıma da başarılar diliyorum” diye konuştu.

SİNAN ODABAŞ KİMDİR?

1959 doğumlu olan Sinan Odabaş Artvin Borçkalı. Marmara Üniversitesi iktisat fakültesi mezunu. İstanbul’daki bir ihracat firmasından emekli olan Odabaş, 77-78 yılları arasında KYÖD başkanlığı yaptı. Evli ve 2 çocuk babası.

Kaynak: cagdaskocaeli.com