Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP), genç milletvekili adayları Şerife Erbay ve Çağdaş Küçükbattal, HDP Gönüllüleri ile kahvaltıda buluştu. Genç adaylar, Gezi Direnişi'nden Kobani Zaferi'ne kadar tüm direniş süreçlerinde gençliğin en önde yer aldığını söyleyerek, aynı kararlılıkla seçim barajını da aşacaklarını söyledi.

'YENİ YAŞAMI KURUYORUZ'

HDP Beşiktaş İlçe Örgütü binasında düzenlenen kahvaltılı toplantıda konuşan HDP 2. Bölge Milletvekili Adayı Şerife Erbay, üniversitelerde seçim çalışmalarına hız verdiklerini, aynı zamanda büro açılışları gerçekleştirdiklerini kaydetti. Erbay, "Partimiz gençliğin dinamizmine çok büyük önem veriyor. 'Yeni Yaşam'ın kuruluş iddiasında gençlik çok önemli bir yerde duruyor. Partimizin seçim barajını aşmasını gençliğin disiplinli, kararlı çalışması sağlayacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun HDP'yi hedef alan konuşmalarına dikkat çeken Erbay şunları söyledi:

"İktidar, HDP'nin barajı aşmaması için elinden geleni yapıyor. Örgütlemeye çalıştıkları provokasyonlar bunun en somut göstergesi. Fakat bizim, toplumun bütün ezilenlerine hitap eden bir bildirgemiz var. AKP, bildirgemizin halkta yarattığı heyecanı görerek seçim bildirgesini değiştirmek zorunda kaldı. Bu da doğru yolda olduğumuzu gösteriyor."

7 Haziran seçimlerine 'yeni yaşam'ı kurma perspektifiyle hazırlandıklarını vurgulayan HDP'li genç aday Erbay, Rojava Devrimi'ni örnek aldıklarını ifade etti.

'GEZİ'DE TANIŞTIK, BİRLİKTE BARAJI AŞACAĞIZ'

Gezi direnişi esnasında polisin attığı gaz bombası sonucu bir gözünü kaybeden HDP İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı Çağdaş Küçükbattal da iddialarının çok büyük olduğunu, bu nedenle yoğun bir emek sürecine girdiklerini söyledi. Birleşik mücadelenin büyüdüğü alanların ruhunu seçim sürecine taşımanın zorunlu olduğuna dikkat çeken Küçükbattal şöyle konuştu:

"Gezi barikatlarından, Rojava siperlerinden, Newroz alanlarından tanışıyoruz, tüm alanlarda beraberdik. Şimdi hep beraber seçim barajını da aşacağız. Fakat bunun için kendimizi gözden geçirmeli, yeniden örgütlemeli ve disiplinli çalışmaya özen göstermeliyiz" dedi. (ETHA)