HDP'nin Edirne'den 3'üncü sıradan gösterdiği Roman milletvekili adayı Sedat Zımba, seçilirse ilk işinin ırkçılığın ve ayrımcılığın önüne geçmek olduğunu söyleyerek seçim çalışmalarına mahalledeki kahveleri dolaşarak başladı.

Edirne’de çoğunlukla kendisi gibi Roman vatandaşların yaşadığı Menzirağır Mahallesi'nde oturan evli 2 çocuk 2 torun sahibi 55 yaşındaki Sedat Zımba, mahallede iş yerlerini ve kahveleri gezerek seçmenlerinden kendisine oy vermelerini istiyor.

"IRKÇILIĞIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN"

Demir ustası Zımba, seçilirse ilk icraatının ırkçılığın önüne geçmek olduğunu söyledi. Roman vatandaşların alkışlarla desteklediği Zımba, basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bütün halkların içerisinde bulundukları durumlarını, işsizlik, barınma, sağlık ve eğitim sorununu dile getireceğim kendimi buna adadım, bunun için siyasetin içerisindeyim. HDP yeni bir yaşam projesiyle kamuoyunun karşısına çıkmış bir partiyiz. Bunu anlatmak için Batı'da biz ayağını oluşturacağız. Meclis'e girersem ırkçılık ve ayrımcılığa karşı bir kanun teklifi sunacağım."

65 BİN ROMAN SEÇMENİ VAR

Kent genelinde yaklaşık 65 bin Roman vatandaşın oy kullandığı Edirne'de Sedat Zımba kendisine olan desteğin her geçen gün artacağına inandığını anlattı. (Gerçek Gündem)