Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Iğdır'daki mitinginde kendisine sırtlarını dönerek protesto eden kadınlara sözlü hakarette bulunduğunu savunan HDP Aydın kadın milletvekili adayları Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu.

“AFFEDERSİNİZ EDEBİM MÜSAADE ETMİYOR, AHLAKİ OLMAYAN YÖNTEM” DEMİŞTİ

Iğdır’da miting alanına otobüsle giderken Dörtyol kavşağında çoğu kadın olan 15-20 kişilik bir grubun sırtlarını dönerek protesto etmelerini değerlendiren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Şimdi geliyorum çok enteresan şurada bir grup, affedersiniz edebim müsaade etmiyor tabi de, sırtlarını dönerek işaret yapıyorlar. Ya sizde zerre kadar nezaket varsa, haysiyet varsa, yani zerre kadar kabiliyetiniz varsa siyasette yer parlamentodur. Orada konuşursunuz. Meydanlarda konuşursunuz. Kalkıp da bu tür tehditlerle bu tür affedersiniz ahlaki olmayan yöntemlerle bir yere varamazsınız" demişti.

“SÖZLERİ KADINA YÖNELİK ŞİDDETTİR VE HALKI BÖLMEKTİR”

HDP Aydın İl Eş Başkanı Pınar Akpınar ve HDP Aydın Milletvekili Adayları Filiz Koçali, Sevay Akkan Açıcı, Nazlı Boza Kibar ve Ayfer Demirel Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek suç duyurusunda bulundu.

Adliye önünde basın açıklaması yapan HDP Aydın Milletvekili Adayı Filiz Koçali, "Erdoğan tarafsızlığını yitirmekle kalmadı, yalnızca anayasayı ihlal etmekle kalmıyor aynı zamanda halkı birbirine karşı kin ve nefret kusturuyor. Onun kin ve nefreti artık cinayetlere neden oluyor. Iğdır'da HDP'li kadınlara yönelik sözleri de kadına yönelik şiddettir ve halkı bölmektir. Kadınlara yönelik hakaret ettiği ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği için Erdoğan hakkında iki ayrı suç duyurusunda bulunuyoruz. Umarız bu bir ders olur” dedi.

“Biz daha meclise gitmeden Cumhurbaşkanı'na hesap sormaya başladık, meclise gittiğimizde daha fazla hesap soracağız” ifadelerini kullanan Filiz Koçali “Kadınların asla hakkı kalmasın, onların mecliste de sonuna kadar sesleri olacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

Açıklamanın ardından kadınlar Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek suç duyurusunda bulundu.