HDP'nin Antep adayı Celal Doğan, "Neden HDP?" sorusunu yanıtladı, seçim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'de AKP iktidarına "Dur" diyebilecek tek gücün HDP olduğunu söyleyen Doğan, Antep'te ciddi bir hava yakaladıklarını belirterek, Antep'e ve HDP tabanına yabancı olmadığını kaydetti. Kent için daha önce projeler ürettiğini kaydeden Doğan, ortaya attıkları siyasi çizgi ile ülke genelinde barış ortamını sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

DİHA'ya değerlendirmelerde bulunan Doğan; "Son dönemlerin en antidemokratik seçimlerinden birini yaşıyoruz. Bu kapsamda bizi yıpratmak için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Türkiye'de ilkeleri ile AKP hükümetini durdurabilecek tek parti HDP'dir. Biz onun için buradayız" dedi. HDP'nin gelecek için de umut vaat ettiğini belirten Doğan, halklarla ortaklaşmanın temelini yakaladıklarını dile getirdi. Toplumda olumlu tepkilerle karşılandıklarını dile getiren Doğan, hükümetin son dönmelerdeki ortamı geren yaklaşımlarına karşın halkın kendilerini bu tür provokasyonlara karşı uyardığını aktardı. Bir provokasyon olacaksa bile bunun halktan gelmeyeceğinin altını çizen Doğan, bu tür oyunları bozabilecek güçte olduklarını belirtti.

'68 GELENEĞİNİ HDP YÜRÜTÜYOR'

68 geleneğinin mirasçılarından biri olduğuna da değinen Doğan, bu gün o mirasa HDP'nin sahip çıktığını belirterek, toplumu ayrıştırmak için değil, toplumla içselleşen bir siyasi karaktere dönüştüklerini ifade etti.

Türkiye'nin zenginliklerini yürüttüğü politika ile HDP'nin taşıyabileceğine vurgu yapan Doğan, Anteplilerden destek istedi.