Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cizre’de 12 yaşındaki Nİhat Kazanhan’ın polis tarafından vurulma anına ait görüntüleri Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sordu.

Sarıyıldız, 28 Ocak’ta bir televizyon kanalında yayınlanan görüntülerde Kazanhan’ın polis tarafından öldürüldüğü anın yer aldığını belirterek “Yayınlanan görüntülerin polisin kullandığı zırhlı araçtan görüntülendiği de açıkça görülmektedir” dedi. Sarıyıldız, Kazanhan'ı öldüren kurşunun niteliğinin ne olduğunu da sorarak, "Bu, devletin toplumsal gösterilerde kullandığı yeni bir silah türü müdür? Söz konusu silah kolluk güçlerinin envanterinde bulunmakta mıdır?" dedi.

Sarıyıldız'ın Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yönelttiği sorular şöyle:

* Nihat Kazanhan dışında polis müdahalesi sonucu öldürülen 2’si çocuk 4 kişinin faillerinin ortaya çıkarılması için herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmışsa soruşturmanın akıbeti nedir? Bu kişilerin vurulma anını da gösteren görüntüler var mıdır?

* Cizre’de sistemli bir öldürme politikası haline gelen çocuk ölümlerinin önüne geçmek, ‘cezasızlık’ zırhlı ile korunan kolluk güçlerine yönelik etkin bir soruşturma yapmayı düşünüyor musunuz?

* Nihat Kazanhan’ı vuran polisin silahından çıkan kurşunun niteliği ve ismi nedir?

* Bu, devletin toplumsal gösterilerde kullandığı yeni bir silah türü müdür? Söz konusu silah kolluk güçlerinin envanterinde bulunmakta mıdır?