Yaklaşan Newroz öncesinde illerde başvurular devame diyor. 

HDP İl Örgütü, İzmir'de Newroz'u kutlamak için Valilikten, 18 Mart için Gündoğdu'yu istediğini duyurdu. Ayrıca açıklamada Newroz'u güçlü bir hayır'ın yükseltilmesi için vesile olacağını belirtti. 

HDP İzmir İl Örgütü, basın toplantısı düzenleyerek, İzmir halkını düzenleyecekleri 'Mutlaka Kazanacağız' sloganıyla düzenleyecekleri Newroz Mitingi'ne çağırdı.  İl binasında yapılan basın toplantısına il yöneticileri katılırken Valiliğe de Newroz öncesinde görüşme çağrısında bulunuldu. 

Basın metnini okuyan İl Eş Başkanı Gülay Bilici, partilerinin iki yıldır demokratik siyasete yönelik geliştirilen saldırılar karşısında direnişini kararlılıkla sürdürdüğünü dile getirdi. Bu yılki Newroz'a ülkenin totoliter başkanlık hayalleri ve kişisel hırslar yüzünden gereksiz bir referanduma sürüklendiğini belirten Bilici "Ancak Newroz ateşi ve coşkusu, Sarayın ve AKP’nin dayatmalarına karşı güçlü bir ‘Hayır’ın yükseltilmesine vesile olacaktır.   Başta Kürt halkı olmak üzere Ortadoğu halkları için özgürlüğün ve başkaldırının sembolü olan Newroz, zorbalığa ve hukuksuzluğa Hayır! diyen herkesi aynı düzlemde buluşturacaktır. Newroz, birlikte, eşit ve özgür bir yarının başlayacağı ilk gündür. İşte bu nedenledir ki Newroz, Ortadoğu ve Türkiye’de ki kardeş halkların miladı olacaktır" dedi. 

VALİLİĞE HASSASİYET ÇAĞRISI

2017 yılı Newroz’unu İzmir’de Gündoğdu meydanında 18 Mart 2017 Tarihinde kutlamak için İzmir Valiliğine başvurarak gerekli işlemleri başlattıkları bilgisini de veren Bilici şunları söyledi "Newroz kutlamalarının kitlesellikle, barış ve kardeşlik içinde gerçekleşmesi için üzerimize düşen her türlü adımı atacağız ve sorumluluğu üstleneceğiz. Newroz’un barış, kardeşlik ve umut mesajlarının bütün Ortadoğu coğrafyasında yaşayan halklar tarafından verildiği geleneksel bir gün olduğunu bir kez daha hatırlatarak aynı hassasiyet ve sorumluluğu İzmir Valiliğinden de bekliyoruz". Toplantıda, HDP'li yöneticiler miting öncesinde İzmir Valisi ile tertip komitesi olarak bir araya gelmek istediklerini de belirtiler. 
İzmir Valiliği'nin önümüzdeki günlerde verilen dilekçeye vermesi bekleniyor.