Halkların Demokratik Partisi (HDP), Ramazan Bayramı kapsamında siyasi partiler arası bayramlaşma programını açıkladı. Açıklanan programa göre, ziyaretler bayramın ikinci günü kabul edilip, gerçekleştirilecek. İlk ziyaretin AKP'ye yapılacağı açıklanırken, HDP'nin bayramlaşma programında Meclis'te grubu bulunan partilerden MHP yer almadı.

Dicle Haber Ajansı’nda (DİHA) yer alan habere göre HDP Heyeti, bayramın ikinci günü olan 18 Temmuz günü saat 10.00'da AKP Genel Merkezi'ne bayram ziyaretinde bulunacak. Aynı saatte AKP heyeti de, HDP Genel Merkezi'ne gelerek ziyarette bulunacak.

Saat 11.00'de ise CHP heyeti, HDP'yi ziyaret edecek. Yine aynı saate HDP heyeti de CHP'yi ziyaret edecek.

Saadet Partisi heyeti de saat 11.10'da HDP'ye bayram ziyaretine gelecek. Aynı saatlerde HDP'liler de Saadet Partisi'ne bayram ziyareti gerçekleştirecek.

HDP'nin siyasi partilerle bayramlaşma heyetinde Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, MYK Üyemisi Zeynep Karaman ile PM Üyesi Ahmet Karataş olacak.

Genel Merkez'e bayramlaşmak üzere gelecek olan siyasi parti yetkililerini ağırlayacak olan HDP heyetinde ise Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, MYK üyesi Alp Altınörs ile PM üyesi Emir Ali Türkmen yer alacak.