Halkarın Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu, Mesci-i Aksa'nın İsrail Hükümeti tarafından ibadete kapatılmasını kınayan bir açıklama yayınladı.

"Müslümanlar için kutsal sayılan Mescid-i Aksa’nın İsrail Hükümeti tarafından ibadete yasaklanmasını kınıyoruz" başlıklı açıklamada bu girişimin daha fazla toplumsal kırılmalara yol açacağı uyarısı yapıldı.

'MESCİD-İ AKSA TÜM MÜSLÜMAN DÜNYASI İÇİN ÖNEMLİ BİR DEĞERDİR'

HDP açıklamasında, bir toplumun ibadet özgürlüğünün kolektif bir hak olduğu ve kısıtlanmamasıgerektiği vurgusu yapılırken "Mescid-i Aksa sadece Filistin halkı için değil, tüm Müslüman dünyası için önemli bir değerdir. Partimiz, anti-semitizmi bir ırkçılık biçimi olarak görmekle birlikte, Filistin halkına karşı yürütülen kapsamlı saldırıları ve aşırı devlet şiddetini de bir ırkçılık türü olarak kabul etmektedir.

Hem İsrail hem de Filistin halklarının şiddet yöntemlerini terk ederek barış içinde yaşayabilmelerinin sağlanması yönünde HDP’nin desteği tamdır. İsrail Hükümeti’ni Filistin halkına karşı yürüttüğü provokatif ve baskıcı politikalardan vazgeçmeye çağırıyoruz. Filistin halkının meşru haklarının tanınması ve savunulması yönünde uluslararası toplumu tepki vermeye ve tavır almaya davet ediyoruz" ifadeleri yer aldı.