Soner Aydın / Demokrat Haber Mersin

HDP Mersin İl Örgütü Eşbaşkanı Didar Gül, partilerine yönelik gerçekleşen saldırının, dün partilerine gönderilen bir çiçekten kaynaklandığını dile getirdi.

Mersin'de HDP İl Örgütü'nde meydana gelen patlamaya dair önemli bir bulguya ulaşıldı. Parti binasının bulunduğu dairenin balkon kısmında yaşanan patlamanın ardında ilk açıklamada balkona atılan ses bombasından kaynaklandığı yönünde açıklamalar yapılmıştı.

Ancak HDP İl Örgütü Eşbaşkanı Didar Gül, saldırıya ilişkin çok önemli bir bilgi paylaştı. İl Başkanı Gül, patlamanın dün parti merkezlerine gönderilen çiçekten kaynaklandığını söyledi.

Gönderilen çiçeğin kim tarafından gönderildiğini bilmediklerini, fakat arkadaşlarınca balkona konulduğunu kaydeden Gül, patlamanın bu çiçeğin saksısına konulan bomba düzeneğinden kaynaklandığını belirtti.

Gül, patlamanın bugün kentte düzenlemeyi planladıkları öncesi mitinge yönelik bir provokasyon yaratma amacı taşıdığını sözlerine ekledi. İl Başkanının dile getirdiği bu iddia ile birlikte patlamanın nedeninin ortaya çıkarılmasına dönük Olay Yeri İnceleme ekiplerinin araştırması devam ediyor.

Patlamanın nasıl gerçekleştiğini ortaya çıkarmak üzere binadaki güvenlik kameraları kayıtlarına da polislerce incelenmek üzere el konulduğu öğrenildi.