HDP'nin Mersin ve Adana'daki bürolarında yaşanan patlamalara ilişkin olarak HDP Mersin Milletvekili adayı Dengir Mir Mehmet Fırat açıklama yaptı.

Fırat şunları söyledi:

"Yapacakları tüm tahriklere provokasyonlara rağmen biz HDP olarak seçmen kitlemizle beraber soğukkanlılığımızı koruyacağız. Provokasyona gelmeyeceğiz. Dün Adana'da mitingimiz vardı, bugün de Mersin'de miting var. İkisinin aynı zamanda olması kesinlikle bir plan içerisinde yapıldığını gösteriyor. Bir çok yerde de bu saldırı tekrar ediyor. Bundan sonra da etmeyeceğini düşünmüyoruz, edebilir.

HDP'nin ufukta görünen barajı aşmış olması korkusu birilerini korkutuyor. Ama korkunun da ecele faydası yok. Faili meçhul bir olay değil bana göre. Bu olayların tamamının arkasında devleti yöneten hükümetin olması gerekiyor. Çünkü temel görevi devletin, bireylerin ve kurumların can güvenliğini sağlayabilmektir. Sağlanmıyorsa bir de hedef gösteriyorsa suçları daha da katmerleşmiş olduğunu söyleyebilirim.

PERVİN BULDAN: SUSSUNLAR YETER

HDP Grup başkanvekili Pervin Buldan da konuyla ilgili olarak tweet attı. Buldan, ''Ne Cumhurbaşkanı ne Başbakan saldırılarla ilgili sussunlar yeter,'' dedi.