HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir, Genel Kurul kürsüsüne, tutuklu HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ile HDP Milletvekillerinin yer aldığı bir fotoğrafı koyarak açıklamalarda bulundu.

Baydemir, “Milletin hür iradesiyle toplumun sözünü, talebini bu Meclis’te ifade etmekle yetkilendirilen 10 milletvekili, 10 milyonu bulan insanın iradesi yok sayılarak, talimatla cezaevine gönderildiler.”dedi.
 
“Bu fotoğraf benim eserim değil, Hükümetin eseridir. Bu fotoğraf, cunta darbesi ile sivil zorba bir rejimin yapacağı darbenin aynı sonuçları doğuracağının ispatıdır.”şeklinde konuşan Baydemir,“Bugün bu ülke bu kadar büyük bir krizi, trajediyi, ölümü ve kan kaybını yaşıyorsa bu, her şeyden önce iktidarın korkusudur. Leyla Zanalar, Hatip Dicleler, Orhan Doğanlar nasıl bugün bu ülkede onurlu bir yerdeyse, Selahattin Demirtaş ve arkadaşları da onurlu bir yerde olacaklardır. Ama zalimlerin bu ülkenin geleceğinde yeri olmayacaktır. Bundan hiçbirinizin şüphesi olmasın.”dedi.
 
'HDP'LİLERİN TUTUKLULUĞUNU YARGININ BAĞIMIZLIĞINA BAĞLAMAK VİCDAN KABIZLIĞI'
 
Baydemir, "Milletvekillerimizin ve Eş Başkanlarımızın tutuklu olmasını yargının bağımsızlığına, yargının tarafsızlığına bağlamak ancak ve ancak akıl ve vicdan kabızlığıyla izah edilebilir. Cuntanın hakim olduğu dönemde bile, Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde bile hakimlerin küçük de olsa bir hareket kabiliyeti vardı. Bugün bir hakim, bir savcı, bir mahkeme gösterin ki, iktidarın tutuklayın talimatını verdiği bir siyasetçiyi, bir gazeteciyi tutuklamasın” dedi.
 
Son olarak kürsüden “Hesaplaşacağımız yer adliye değildir, sandıktır. Sandıktan kaçanların adı, demokratik olarak korkaktır. Gelin korkularınızdan vazgeçin, arının.” diye ekledi.
 
(Kaynak: Evrensel)