HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ve Pervin Buldan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın “Yargı ve emniyetten HDP’ye oy verenlerin eline kan bulaşmıştır. Bir kişinin HDP’yi tercih etmesi demokrasidir ama bir polisin HDP’ye oy vermesi demokrasi değildir” sözlerine tepki gösterdi. Buldan, “HDP’ye oy veren 6 milyon insana hakaret etmek, küfür etmek, onları savaşla birlikte kimsenin haddi de, hakkı da değil” ifadelerini kullanırken, Baluken, “Cenaze levazımatçısı görüntüsünde olan birinin HDP’ye oy verenlere eli kanlı demesi anlaşılabilecek birşey değildir” dedi.

Baluken, Soma’da 301, Ermenek’te 18 işçinin madende hayatını kaybettiğini hatırlatarak, “Cenaze levazımatçısı görüntüsünde olan birinin HDP’ye oy verenlere eli kanlı demesi anlaşılabilecek birşey değildir” dedi.

Baluken, yaptığı açıklamada, Yıldız’ın geçen dönemde hakkında en çok gensoru verilen bakan olduğunu da belirterek, “Kendisi, hakkında en çok gensoru verilen, en başarısız pratiğe sahip olan bir bakan hüviyetindedir. Soma’da, Ermenek’te, diğer madenlerde yüzlerce madencinin kendi ihmalleri neticesinde katledildiğini tüm Türkiye farkında” ifadelerini kullandı.

‘AKP’NİN DEMOKRASİ ANLAYIŞI’

Baluken sözlerini şöyle sürdürdü:

“AKP’nin demokrasi anlayışı, hırsızlığa oy verilmesidir. HDP’ye verilen her oyun toplumsal barış, daha fazla demokrasi talebine yönelik olduğu da malumdur.”

BULDAN: HADDİ DEĞİL

Hürriyet’e konuşan Buldan ise, HDP’ye karşı MHP’nin başlattığı karalama politikasına, bugünlerde AKP’nin de ortak olmaya çalıştığını belirterek, “6 milyon insan HDP’ye inanarak, güvenerek oy verdiler. 6 milyon insan hakkında böyle sözler söyleyenlerin utanmaları lazım.

MHP’nin başlattığı, HDP’ye ilişkin karalama politikasına AKP de ortak olmaya çalışıyor. Bu, kendi başlattıkları savaşın içinde bir kendilerini kurtarma operasyonu. Yaşanan ölümlerden birebir devletin ve hukümetin sorumlu olduğunu ifade etmek istiyorum” dedi. (İMC)