HDP Diyarbakır milletvekili İmam Taşçıer, polisin AKP’nin menfaati için Diyarbakır’da IŞİD’e karşı operasyon düzenlediğini vurguladı. Taşçıer önlem alınmazsa Türkiye’de yeni bombaların patlayabileceğini de iddia etti.

Taşçıer, Diyarbakır’da IŞİD’e karşı düzenlenen operasyon hakkında  konuştu.

Sputnik’in haberine göre Taşçıer, “Operasyonda öldürülen kişiler eğer seçimden önce bir Kürt şehrinde bomba patlatsalardı hesabı AK Parti’ye sorulurdu. AK Parti bunu iyi biliyordu ve polis AK Parti’nin menfaati için IŞİD’e karşı operasyon düzenledi” yorumunu aktardı.

Taşçıer şimdiye kadar IŞİD’e silah ve cephane yardımının AKP tarafından yapıldığını belirterek "Diyarbakır, Suruç ve Ankara’daki patlamaları IŞİD gerçekleştirdi fakat hükümet IŞİD’e karşı herhangi bir operasyon düzenlemedi” dedi.

Taşçıer, AKP’nin bilerek ve açık bir şekilde IŞİD’i desteklediğini vurgulayarak şunları söyledi: “Diyarbakır’da bugün gerçekleşen operasyondan sonra AK Parti belki artık IŞİD’i daha fazla desteklemez. Çünkü patlamaların sayısı artarsa AK Parti zor duruma düşer; Kürtler ve Türkler birlikte AK Parti’ye karşı başkaldırır."

'IŞİD, TÜRKİYE'NİN HER YERİNDE'

HDP’li vekil, yeni patlamaların olabileceğine de dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Eğer önlem alınmazsa bölgede veya Türkiye’nin başka yerinde IŞİD yeni bombalar patlatabilir. Türkiye’de artık bombaların patlatılması an meselesidir. IŞİD, Türkiye’nin her yerine yayılmış durumda. Başta önlem alınmadı. IŞİD’in hücre evi sayısı hakkında elimizde resmi bir sayı yok fakat Kürt şehirlerinde IŞİD’in birçok hücre evi olduğunu biliyoruz. Rojava’da IŞİD ve Kürtler ölüm kalım savaşı veriyorlar. IŞİD savaşı bu taraflardaki Kürt şehirlerine de çekmek istiyor’’.