HDP Dersim Milletvekili Ali Can Önlü, “Bir anda aracımın etrafı 5 polis panzeri, zırhlı araç ve akreple çevrildi. Sonra polisler araçtan indirerek silah doğrulttu. Bize silah çeken polisler küfür etti hakaret ettiler. Bu sırada vali yardımcısını aradım. Bana, 'beni neden arıyorsun' dedi” ifadelerini kullandı.

Önlü, dün gece kentte eşi ve danışmanının da içinde bulunduğu otomobilinin önünün polisler tarafından kesilip, kendilerine silah çekildiğini öne sürdü.

İddiaya göre olay, Tunceli'nin Atatürk Mahallesi Eğitimciler Caddesi Şehit Gaffar Okkan Polis Lojmanları'na 100 metre mesafede meydana geldi. Milletvekili Önlü, eşi ve danışmanı ile bir ziyarete gitmek için evinden ayrıldığını, Atatürk Stadyumu yakınlarında aracının özel harekat ve terörle mücadele polisleri tarafından durdurulduğunu belirtti.

POLİS SİLAH ÇEKİP, HAKARET ETTİ’

Olay yerinde yaşananları anlatan Önlü’nün açıklamaları şöyle:

"Bulunduğumuz noktada birçok polis zırhlı aracı silahlarını çekerek yolumuzu kesip bizi araçtan indirdiler. Milletvekili olduğumu söyledim, dinleyen yok. Benim evim polis lojmanlarına 30 metre uzaklıkta, evimden ailemle birlikte çıktım, aracıma bindim bu noktaya geldim.

“Bir anda aracımın etrafı 5 polis panzeri, zırhlı araç ve akreple çevrildi. Sonra polisler araçtan indirerek silah doğrulttu. Bize silah çeken polisler küfür etti hakaret ettiler. Bu sırada vali yardımcısını aradım. Bana, 'beni neden arıyorsun' dedi. Emniyet yetkilileri buradaydı, basının geldiğini fark ettiler hepsi çekip gitti" dedi.

‘SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM’

Gazetecilerin aracının neden durdurulduğu yönündeki sorusu üzerine Önlü, "Bakın her tarafta emniyet yetkilileri var, polisler var. Hala çevrede duruyorlar. Evimin 30 metre ilerisinde polis lojmanları var, sürekli güvenlik kapın önünde bekliyor. Aracımın plakasını biliyorlar, kendilerinde kayıtlı. Aracımın önü kesiliyor, silah çekiliyor.

“Araçtan iniyorum kendimi tanıtıyorum, buna rağmen bana hakaret ediyorlar, küfür ediyorlar, silah çekiyorlar. Neden durduruyorsunuz dediğimde bir şey söylemiyorlar. Bilinçli yapıyorlar, aracın bana ait olduğunu bildikleri için keyfi yapıyorlar, provokasyon yapıyorlar. Defalarca emniyet müdürüne, valiye 'benim güvenliğimi alın' dedim. Ortada çeteler var, provokasyon yaratıyorlar. Bunu defalarca söyledim ama ortada bir güvenlik yok, gazetecileri görünce hepsi buradan kaçtı. Bütün ısrarlarıma rağmen hiçbir gerekçe göstermediler, neden böyle yapıyorlar anlamış değilim. Vali ve emniyet müdürü ile bana silah çeken polisler hakkında suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

‘İHBAR ÜZERİNE DURDURULDU’

Tunceli Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise, akşam saatlerinde çok önemli bir kurumdan bir ihbar geldiğini belirterek, "Bu ihbar tutanak altına alınmış ve gerekli mercilere gerekli bilgiler verildikten sonra Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçmiştir. Gelen ihbarda Tunceli merkez Kutuderesi Vadisi'nde öldürülen bir PKK'lının cenazesinin olay yeri yakınlarında milletvekilinin aracı ile alındığı belirtilmiş ve bu ihbar üzerine polis ekipleri milletvekilinin aracını durdurmuş. İçinde milletvekili, danışmanı ve eşi çıkmış hiçbir müdahalede bulunulmadan aracın normal seyrine devam etmesi sağlanmıştır" dedi.