HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Evlenin, çoğalın. Bu konuda Müslüman kadınların hassasiyetini çok önemsiyorum" sözlerini eleştirdi. Uca, "Bir kadın olarak benim bedenim bana aittir ve bedenim üzerine söz söyleme hakkı yalnızca bana aittir" dedi. 

HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca'nın Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşma şöyle:

BEDENİM ÜZERİNE SÖZ SÖYLEME HAKKI YALNIZCA BANA AİTTİR 

AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın;  “Evlenin, çoğalın. Bu konuda Müslüman kadınların hassasiyetini çok önemsiyorum. Türkiye’deki terör örgütü bu konuda çok çok hassas. En az 5-10-15 çocukları var” şeklindeki, cinsiyetçi ve ırkçı sözlerini kınadığımızı buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum.

25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” öncesinde bu sözlerin dile getirilmiş olması, bu zihniyetin kadın düşmanı politikalarını bir kez daha deşifre etmiştir.

Başta AKP Genel Başkanı Erdoğan olmak üzere tüm hükümet yetkililerinin, kadın bedeni ve kadın yaşamı üzerindeki tahakkümvari söylem ve pratikleri ile; toplumu her defasında bir kez daha bölen ırkçı söylemlerinden biran önce vazgeçmeye davet ediyorum. Bir kadın olarak benim bedenim bana aittir ve bedenim üzerine söz söyleme hakkı yalnızca bana aittir. 

KAYNAK: Demokrat Haber