Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, IŞİD'in Antep'i bir üs olarak kullandığını vurgulayarak,  “Gaziantep'te aslında birçok IŞİD militanının tedavi edildiğini, yine birçok IŞİD militanına ait hücre evi olduğunu” ifade etti.

Antep'te IŞİD'in bütün faaliyetlerinin açığa çıkarılması ve gerekli tedbirlerin alınması amacıyla HDP tarafından verilen Araştırma Önergesi hakkında, Genel Kurul'da yaptığı konuşmada şunları söyledi: 

'IŞİD'İN ANTEP'TE HÜCRE EVLERİ VAR'

“IŞİD için Gaziantep'in özellikle bir üs olarak seçildiğini, Gaziantep'te aslında birçok IŞİD militanının tedavi edildiğini, yine birçok IŞİD militanına ait hücre evi olduğunu ve gerekli önlemler alınmazsa ülkemizin Pakistanlaşacağı, Gaziantep'in de Peşaverleşeceği uyarısını öteden beri dile getirmiştik. Maalesef, yeterli önlemler alınmadı. Alınmadığı gibi, hâlâ Pakistanlaşma yolunda hızla ilerliyoruz.

“IŞİD çeteleri, sınırda canlı bomba yeleklerinin yakalanmasıyla beraber, bunları Suriye'den taşımak yerine Gaziantep'te bir atölye, canlı bomba yeleği üretim atölyesi kuruyor. Yine bunun yanında, Gaziantep'te sadece bir noktada 120 ton patlayıcı niteliğinde amonyum nitrat gübresi ele geçiriliyor. Şimdi, ortaya çıkan bilgi ve belgelere bakıyoruz ki, aslında polis iki yıl boyunca izliyor, bunları kayıt altına alıyor ama maalesef dün "öfkeli çocuklar" olarak tarif edilen bu kesimin üzerine gidilemediği için ülkemiz kan gölüne dönüşme yolunda hızla ilerliyor.

'ENGELLENMİYORLAR!'

“Gaziantep öyle bir hâle gelmiş ki, dünyanın her ülkesinde çeteler rahatlıkla Atatürk Havalimanı'nı kullanarak, Gaziantep Havalimanı'nda ve Gaziantep-Kilis sınır hattını kullanarak karşıya geçmişler ve tekrar ülkeye dönerek maalesef ülkemizi kan gölüne çevirmişler. IŞİD'in sözde sınır emiri olan "Ebubekir" kod adlı İlhami Balı'nın aslında bu sınır geçişlerinin tamamını yönlendirdiği ve tüm irtibat noktalarının bilindiği, Gaziantep 2. ve 5. ağır ceza mahkemelerinde devam eden bazı davarlarda bu "tape"lerin mevcut olduğu anlaşılıyor. Ne hikmetse bu kadar veriye rağmen, bu kadar istihbarata rağmen, bu kadar fiziki ve teknik takibe rağmen bunların kendilerini patlatması ve ülkemizi kan gölüne çevirmesi engellenemiyor.” (Demokrat Haber)