HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, "24 Haziran'da Türkiye, umudunu kurduğu güneşli günlere kavuşacak." dedi.

Temelli, Adana'da gerçekleştirilen "Halk Buluşması" etkinliğinde yaptığı konuşmada, 24 Haziran'da yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimini "baskın seçim" olarak değerlendirdi.

Temelli, "Bizi hazırlıksız yakaladığını sananlar aslında bu panikle, paniklemeye devam ediyorlar" diye konuştu.

Temelli, AKP ve MHP'yi de eleştirerek, "Yine Haziran geldi. Tarihi de çok güzel seçmiş. 7 Haziran'da ona dersini vermiştik, şimdi 24 Haziran'da yarım bıraktığımız işi tamamlayacağız. Biz vicdanlıyız, ders alır sandık, almadı. Şimdi gerçekten yanıtını alacak. 24 Haziran'da Türkiye, umudunu kurduğu güneşli günlere kavuşacak" ifadesini kullandı.

"Biz seçim partisi değiliz. Mücadele, direniş ve umudun partisiyiz" sözlerine yer veren Temelli, şöyle devam etti:

"Mücadelemiz 40 yıldır sürüyor. Bu mücadelemiz, bu ülkeye demokrasi gelene kadar, barış gelene kadar, ortak vatanımızda demokratik cumhuriyeti var edene kadar da sürecek. Sadece seçim hesabıyla değil, seçimlerin öneminin farkında olarak mücadelemizi şimdi yürütmeye devam edeceğiz. Hep birlikte, yan yana gelerek, tüm demokrasi ve emek güçleriyle birlikte mücadelemizi büyüteceğiz. HDP, Türkiye'nin partisidir, belki de Türkiye'nin tek partisidir."

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş da iktidarın artık ülkeyi yönetemediğini belirtti.

AKP ve MHP'nin seçim kararı verildiği gün OHAL ilan ettiğini belirten Beştaş, "Türkiye'de 80 milyon yurttaşa, 'Biz olağan koşullarda seçim yapamayız, kaybederiz.' dediler. Yine kaybedeceksiniz. Olağanüstü koşullarda da olsa yine kaybedeceksiniz. Siz iktidarda, milletvekillerini rehin almanın hesabını 24 Haziran'da vereceksiniz" ifadesini kullandı.