HDP Ağrı Miletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, Gazeteci Ayşe Arman'a hitaben bir mektup kaleme aldı. 

Taşdemir, Armağan'ın Hürriyet'te "Aydın’ın ‘Topuklu Efe’si Özlem Çerçioğlu: 177 dönüm araziye AVM yerine şehir parkı yaptı" başlığı ile yayınlanan röportajda kadın belediye başkanları arasında Gültan Kışanak'ın ismini geçirmemesine tepki gösterdi. 

Taşdemir'in Arman'a yazdığı mektup şöyle: 

Arman'ın 2 Temmuz 2017 günü Hürriyet gazetesinde yayınlanan ropörtajınızın giriş yazısında “Türkiye’de 81 il var ve sadece iki büyükşehir belediye başkanı kadın. Biri Antep Belediye Başkanı Fatma Şahin, diğeri de Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu. Oysa daha çok olmalı. Kadınlar yerel yönetimlerde daha çok yer almalı.” diyorsunuz. 

Öncelikle kadınların yerel siyasete katılımını destekleyen ve teşvik eden sözleriniz ve röportajınız için sizi içtenlikle kutluyorum. Ancak, ülkede, esasında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı ile birlikte resmi olarak seçilmiş 3 kadın büyükşehir belediye başkanı kadın var. (Hatta yerel yönetimlerde eşbaşkanlık sistemi resmi olmasa da seçilmiş kadın belediye eşbaşkan sayısı 5.)

Gültan Kışanak, 30 Mart 2015 yerel seçimlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Bunu hatırlatmak inanın bizim için çok üzücü, çünkü bu kazanımları aslen hepimizin yani tüm kadınların mücadelesinin bir sonucu olarak görüyoruz. OHAL’de kayyumla belediye başkanlıkları gasp edilen kadınların, açtığı onlarca (kadın sığınağı, danışma merkezi, atölyeler vb) kuruma da el konuldu, kapatıldı. Tüm bunların unutturulması, unutulması tüm kadınların emeğini yok saymak anlamına gelir. Sizden beklentimiz bu unutmanın parçası olmamanız.