Yalanla uzlaşan bir sistemin kurulmaya çalışıldığını belirten HDP Mardin Milletvekilli Mithat Sancar, "Bedel ödemekten korkan bir hareket değiliz. 'Hayır' diyeceğiz ve bedeli neyse ödeyeceğiz" dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eskişehir İl Örgütü ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İl Koordinasyonu, HDP Mardin Milletvekilli Mithat Sancar'ın katılımı ile düzenledikleri halk toplantısıyla "Hayır" kampanyasının startını verdi. HDP PM Üyesi ve Kadın Meclisi Üyesi Beycan Taşkıran, HDP PM Üyesi Haluk Çeliktaş ile HDK Yürütme Kurulu Üyesi Hüseyin Gevher'in de katıldığı toplantı Gültepe Mahallesi'nde bulunun bir kıraathanede yapıldı. Üniversite ve mahalle gençlerinin yoğun katılım sağladığı toplantıda, Cumartesi Annelerinden Gülşah Ana da bulundu.

Toplantıda ilk olarak konuşan HDP Kadın Meclisi Üyesi Beycan Taşkıran, "Hayır"cıların emekçiler ve halk olduğunu belirterek, "Minyonları 'Hayır' da birleştirmek ve kararsızların en büyük kitlesi olan kadın arkadaşları ikna etmek, özgür ortak bir vatan için 'Hayır' diyebilmek önemlidir" dedi. 

'7 HAZİRAN DA EL ELE TUTUŞTUĞUMUZ İÇİN KAZANDIK'

HDP'li vekil Sancar ise, 7 Haziran'daki başarının unutulmaması gerektiğini ifade ederek, "El ele tutuştuğumuz için kazandık. Bütün ezilenler bütün topluluklar bir araya geldik, imkânsız ve başarılması zor denilen şeyi başardık” diye konuştu. "Bizim 'Evet' dediğimiz şeyler bu ülkede halkların kardeşliğidir, özgürlüktür, herkesin özgürlükten yararlanmasıdır" diyen Sancar, boyun eğmedikleri zaman iktidarların paniğe kapıldığını söyledi. 

Sancar, şöyle devam etti: "Sistem değişikliğiyle kendilerini güvence altına almak istiyorlar. Yalanla uzlaşan bir sistem kurup bütün muhalifleri sindirmek istiyorlar. Hiçbir toplum vicdansızlığı bu kadar uzun süre kaldıramaz, bu düzenin savunucuları haramidir. Biz bir tartışmaya girmeyeceğiz. Kararımızda dirençli sağlam olacağız. Bedelden korkan bir hareket değiliz. 'Hayır' diyeceğiz ve bedeli neyse ödeyeceğiz."

Konuşmaların ardından toplantı yurttaşların sorularıyla sürdü. İleriki günlerde halk toplantıları ve "Hayır" odaklı kampanyaların Eskişehir'in diğer mahallelerinde de süreceği duyuruldu. 

KAYNAK: DİHABER