HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, anayasa değişiklik teklifinin son madde görüşmelerinde konuştu.

Sancar, "Bugünden yarına diktatörlük olmazsa diğer güne olur" dedi.

Sancar'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Sadece bir tek ölçütü vurgulanıyor o da seçim. Önerdikleri sistem kuvvetler ayrılığı gibi sisteme tümüyle yabancı bir sistemdir. Tek kuvvet sistemini getirmeye yönelmiş bir değişiklik bu. İnsanlık yerel demokrasiyi katılımcı demokrasiyi tartışırken bize köhnemiş sistem özgürlükler diye sunulmaya çalışıyor. Bu toplumu en az ikiye böler. Kutuplaşmanın derinleştirildiği bir ülkede çatışmaya döner.

Milletin iradesinden söz edebilmek için milletin özgür olması gerekiyor. Siz özgürlüklerle ilgili en kötü uygulamayı yapacaksınız sonra da millet iradesinden söz edeceksiniz. Millet yüzde 50'den ibaret değildir. başkana oy verenler dışında kalanların yaşam hakkını güvence almayan sistem demokrat olamaz. Millet adına her şeyi yapma yetkisi özgürlükçü, katılımcı değil diktatörlüktür.

Bugünden yarına diktatörlük olmazsa diğer güne olur. İnsanları konuşturmuyorsunuz, konuşanı içeri atıyorsunuz şimdi niye inanalım size. Bu sistem demokrasi için, hukuk devleti daha iyi olsun diye getirilmiyor. Arkada başka hesaplar var. Bir kişinin bir dönemin hukuksuzluklerını yolsuzluklarını güvence altına almaya yöneliktir. Bir pazarlık olduğu, basşa hesaplar olduğu fikrini asla zihinlerden silemezsiniz. Biz HDP olarak Hayır diyeceğiz. Bu teklifin milletten geri dönmesi için elimizden geleni yapacağız.