HDP’li Garo Paylan, “Avrupa’daki Alevi ve Ermeni temsilcileri, AKP iktidarında ülkeyi terk etmek zorunda kalmış gazeteciler ve akademisyenlere yönelik ses getirecek bir eylem için harekete geçildiği bilgisi tarafıma ulaştı” dedi. 

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, yurtdışına çıkmak zorunda kalan Türkiyeli muhaliflere yönelik saldırı hazırlığı olduğuna ilişkin kendisine ulaşan istihbaratı paylaştı. Paylan konuya ilişkin Meclis’te basın toplantısı düzenledi. 
 
Paylan, Almanya başta olmak üzere çeşitli Avrupa ülkelerinde bu tür hazırlıkların olduğunu belirterek, “Avrupa’daki Türkiyeli Alevi ve Ermeni toplumları temsilcileri ve AKP iktidarında ülkeyi terk etmek zorunda kalmış gazeteciler, yazarlar, akademisyenler, kanaat önderlerine yönelik eylem hazırlığı içinde olan grupların ses getirecek bir eylem için harekete geçtiği bilgisi tarafıma ulaştı” diye konuştu. 
 
“Bu istihbaratın vahim tarafı, saldırıları planlayan yapının Türkiye kaynaklı olduğu yönündeki bilgidir” diyen Paylan, “Özellikle sansasyon yaratacak isimlere yönelmiş açık bir tehditle karşı karşıya olduğumuzu gösteren duyumlar aldım. Avrupa’daki emniyet birimleri, bu istihbari bilgiler sonucunda ciddi tedbirleri devreye soktular” şeklinde konuştu. 
 
HÜKÜMETE ÇAĞRI 
 
Paylan, şöyle devam etti: “Çok ciddiye alınması gereken bir olay bu. Yani bu şu demek; Türkiye’den karanlık ellerin organize ettiği silahlı suikastlar yapacak cinayet birimlerinden bahsediyoruz. Geçmişte yaşanan bu tür cinayetlere bir yenisini daha eklememek, kalabalık bir cenazeyi daha bu ülkenin sırtına yüklememek için hükümet üzerine düşeni yapmalıdır. Kendi ülkesinde özgürce yazamayan, konuşamayan aydınlarımıza, gazetecilerimize ‘Siz nerede olursanız olun, sizi susturmayı biliriz’ mi denmek isteniyor? Yoksa yine bu iklimden faydalanmak isteyen derin güçler mi harekete geçti?” 
 
Paylan, ilgili kurumların da hassas bir şekilde harekete geçmesi çağrısında bulundu.