HDP İstanbul Garo Paylan, katıldığı bir televizyon programında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün sorumluluk alması gerektiğini ifade eden Paylan, AKP’nin yola çıktığı ilkelerden vazgeçtiğini savunarak, " Bu girdaptan çıkarmayı vaadeden herkesle çalışmalıyız. Abdullah Gül'ün de sorumluluk alması gerekir, Abdullah Gül'e de ihtiyaç var" dedi.

HDP milletvekili Garo Paylan, KRT televizyonunda Çağlar Cilara'nın programına konuk oldu. " O kadar Büyük bir yıkım yaşıyoruz ki herkese ihtiyacımız var" diyen Paylan'a Cilara, "Herkese mi ihtiyacımız var?" diye sordu.

Paylan ise şu yanıtı verdi.

"Bu girdaptan çıkarmayı vaadeden herkesle çalışmalıyız. Abdullah Gül'ün de sorumluluk alması gerekir, Abdullah Gül'e de ihtiyaç var. Abdullah Gül’de sonuç olarak bu ülkede cumhurbaşkanlığı yapmış yılların siyasetçisi. Mutlaka onun da herkesin de sorumluluk alması gereken bir dönemdeyiz. Bu girdaptan ya büyük bir yıkım yaşayarak, huzurumuzu kaybederek, insanlarımızı kaybederek, ekonomimizi kaybederek ya da her şeyimizi kaybederek çıkacağız.  Ya yıkım sonrası daha büyük bir bedelle bu girdaptan çıkacağız ya da daha az bedelle daha az yıkımla hızla toparlanacak bir önermeyi ortaya koyacağız. Bu girdaptan çıkarmayı vadeden herkesle çalışmamız gereken bir dönemdeyiz. Abdullah Gül, eminim ki çok üzgündür. AK Parti Türkiye’de iktidar olurken “ biz 28 Şubat’ta çok çektik. Bu ülkede herkes acı çekti. Biz bu ülkeyi ancak demokrasiye taşırsak herkesi vesayatten kurtaracağız, AK Parti’nin ilk yıllarında bunlar uygulanırken şimdi bu kazanımlardan geriye dönüldü.."

Kaynak: Demokrat Haber