Albay Cemal Temizöz’ün yargılandığı Cizre JİTEM Davası’nda berat etmesine tepki gösteren HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, “Bu denli büyük bir adaletsizliğin var olduğu bir ülkede toplumsal güvenden, huzurdan, adaletten bahsetmek mümkün olabilir mi? Albay Cemal Temizöz ve diğer sanıklar suçsuz ise 21 insanı kim katletti?” diye sordu.

Şırnak Cizre’de 1993-95 yıllarında 21 kişinin gözaltında kaybedilmesi ve faili meçhul cinayetle öldürülmesiyle ile ilgili davada karar açıklandı.

21 kişinin zorla kaybedilmesi ve yasadışı keyfi infaz edilmesi ile suç işlemek için örgüt kurmak suçlarından yargılanan dönemin Cizre İlçe Jandarma Komutanı, emekli Jandarma Kıdemli Albay Cemal Temizöz, eski Cizre Belediye Başkanı ve korucubaşı Kamil Atağ, Kukel Atağ, Tamer Atağ, Adem Yakin, Fırat Altın (Abdulhakim Güven), Hıdır Altuğ ve Burhanettin Kıyak beraat etti.

"21 İNSANI KİM KATLETTİ?"

İMC'de yer alan habere göre, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, Cizre JİTEM Davası’nda verilen beraat kararına tepki gösterdi.

Yazılı bir açıklama yapan Encü, “Ne yazık ki beklediğimiz sonuç ile yargı bizi yine yanıltmadı ve sanıklar için beraat kararı çıktı” dedi.

Yaşananların tekrarlanmamasının ancak gerçeklerin açığa çıkması ve sorumlularının cezalandırılması ile mümkün olacağını belirten Encü şunları ifade etti:

“Bu ülkede bir geleneğe dönüşen bu tür davalardaki cezasızlık toplumun hem hukuka karşı güvenini zedeliyor, hem de mağdurların ve topyekûn bir halkın vicdanını yaralıyor.

“90’lı yılların failleri hala yaşıyor ve aklanıyorken babaları ölmüş evlatlar, eşleri ölmüş insanlar sadece yas tutuyorlar. Bu denli büyük bir adaletsizliğin var olduğu bir ülkede toplumsal güvenden, huzurdan, adaletten bahsetmek mümkün olabilir mi? Albay Cemal Temizöz ve diğer sanıklar suçsuz ise 21 insanı kim katletti?”