HDP Diyarbakır Milletvekili ve eski müftü Nimetullah Erdoğmuş, PKK mezarlıklarının tahrip edilmesine tepki gösterdi, “IŞİD nasıl antik kent Palmira’ya saldırıyorsa, AKP de Türkiye’de kabristanlara, şehitliklere, cami ve cemevlerine saldırıyor,” dedi.

Dicle Haber Ajansı’ndan Aziz Oruç’a konuşan Erdoğmuş, ‘hiçbir dinde, inançta, inanç mensubunun kutsalına asla ama asla dil uzatılamayacağı, saygısızlık yapılamayacağını’ dile getirirken, şöyle konuştu:

“Tarihin hiçbir döneminde hiçbir dinde şehitliklere, mezarlara, değerlere saldırmak yoktur. Kürtlerin varlığı yoklu, mazisi, tarihi, ölüleri dirileri AKP için potansiyel bir düşmandır. Şiddete maruz kalınmalı ve saldırıyı hak eden bir şekilde savaşı dayatıyor. Kürtlerin kültürlerine, değerlerine, kutsalına saldırmak kabul edilmez. Şu an inanç soykırımı da yaşamaktayız.”

‘FİRAVUNLARIN MEZARLARI DAHİ YIKILMADI’

“Mısır’da 5 bin yıllık mezarlar var, Hazreti Ömer döneminden beri Firavunlara ait mezarların varlığı devam ediyor. Ama aynı dini paylaştığını söyleyen kişiler, vatandaşlarının, ‘kardeşim’ dediği kişilerin mezarına, kutsalına saldırı yapıyor.”

“IŞİD PALMİRA’YA, AKP ŞEHİTLİKLERE SALDIRIYOR”

“DAİŞ (IŞİD) nasıl antik kent Palmira’ya saldırıyorsa, AKP de Türkiye’de kabristanlara, şehitliklere, cami ve cemevlerine saldırıyor. AKP, zihniyet olarak iflas aşamasında. Dinin yozlaşmasının karşısında olacağız. En büyük katkılarımızdan bir tanesi de dini kanlı pençelerden temizleyeceğiz.”