HDP Mersin İl Örgütü'nün düzenlediği bayramlaşma programında konuşan HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün HDP'ye yönelik sarf ettiği sözleri hatırlatarak, Erdoğan'ın asıl amacının savcıları harekete geçirmek olduğunu dile getirdi.

"Erdoğan'ın sözleri aslında suç duyurusudur. Böyle bir suçu bilip de saklamak da aynı zamanda suçtur. Erdoğan bu sözleri ile seçimin mağlubiyetinden duyduğu acıyı içinden atamadığını gösteriyor" diye Fırat, Erdoğan'ın aklıselim düşünemediğini, hala kin ve nefretle hareket etmeye devam ettiğini söyledi.

Fırat, Erdoğan'ın düşünerek cümlelerini sarf etmesi gerektiğini belirtti. AKP'nin yüzde 10'luk gerilemesinde en büyük payın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ait olduğunu dile getiren Fırat, Erdoğan'ı "Yavrusuna zarar veren hüthüt kuşu olarak" tanımladı.

Fırat, "Eğer erken seçime gidilirse kendi deyimiyle 'hemen bir seçim' yapılırsa, bunun vermiş olduğu acıyı bir kez daha tatmış olarak acılarını derinleştirecektir. Tavsiyem kendisine ve AKP'ye zarar veren açıklamalardan uzak durmasıdır. Hele çok anlamlı bir gün olan Ramazan Bayramı'nın namazından sonra yaptığı az siyasi açıklama ile yavrusuna zarar veren hüthüt kuşuna benzer. İnanıyorum ki AKP'yi yavrusu gibi görüyor" ifadesinde bulundu.