HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, Cizre'de bir binanın bodrum katında, içinde yaralıların ve yaşamını yitirenlerin de yer aldığı 28 kişinin durumu ile ilgili açıklama yaptı.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Demirel, çeşitli girişimlerde bulunduklarını belirterek, "Dört gündür yetkililerle görüşürken Cizre'de bodrum katında yaralı ve yaşamını yitiren vatandaşların bulunduğu bilgisini aktardık. Onları ölüme terk etmek ve hiçbir açıklama yapmamak tamamen bu hükümetin ve devletin sorumluluğundadır." dedi.

Demirel, AİHM'in tedbir kararına uymayan devlet ve hükümet yetkililerine seslenerek ölen ve yaralıların hastaneye götürülmeyerek, bu karara uyulmayarak suç işlendiğini kaydetti.

Bu suçun bilerek ve isteyerek işlendiğini dile getiren Demirel, "Siz bu suçu işlerken, biz bunun AİHM'in vereceği maddi desteği öderiz mantığıyla yaklaşıyorsunuz. AİHM'e ödeyeceğiniz maddi para, bu halkın vergileriyle topladığınız paralardır." diye konuştu.

Bu yaşananları kabul etmediklerini vurgulayan Demirel, bundan sonraki yaşanacak ölümlerden de birinci dereceden hükümet ve devletin sorumlu olduğunu söyledi.

Acil bir şekilde yaptıkları görüşmelerin sonuç vermesi ve acil bir müdahalenin Cizre'ye yapılmasını isteyen Demirel, oradan yaralıların hastaneye nakledilmesi için çaba içinde olduklarını vurguladı.