Askerler tarafından açılan ateş sonucu yaşamını yitiren canlı kalkan HDP Diyadin İlçe Eski Eş Başkanı Cezmi Budak'ın cenazesi, Diyadin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Ağrı'da, Tendürek Dağı eteklerinde askerler tarafından başlatılan operasyonun önüne geçmek için canlı kalkan olan ve askerlerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren HDP Diyadin İlçe eski Eş Başkanı Cezmi Budak'ın cenazesi, çatışma bölgesinden alınarak Diyadin Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Hastanenin morguna kaldırılan Budak'ın cenazesinin, otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na götürülmesi bekleniyor.

Askerlerin saldırısında göğsünden, baldırın ve kolundan aldığı 3 kurşunla yaralanan MEYA-DER temsilcisi Cenap İlboğa ise kaldırıldığı Ağrı Devlet Hastanesi'nde yapılan ilşk müdahalenin ardından Erzurum Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Doktorlarından İlboğa'nın hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı yaşanan çatışmada 5 PKK'linin hayatını kaybetmesine rağmen yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, yaşanan çatışmada yaşamını yitirdiği belirtilen bir HPG'linin cenazesinin ise yine HPG'liler tarafından götürüldüğü öğrenildi.

Çatışma bölgesinde silah sesleri dinerken, bölgedeki yurttaşlar da Diyadin ilçe merkezine gelerek, hastane önünde bekleyişe geçti. (DİHA)