TBMM Başkanı İsmail Kahraman, bugün TBMM gündemine gelecek olan ve cinsel istismar suçlarında, fail ve mağdurun evlenmesi halinde cezasızlık öngören kanun düzenlemesinin görüşmesi öncesinde, oturumu yönetecek olan TBMM Başkanvekili ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan’ın yerine AKP Adıyamam Milletvekili Ahmet Aydın’ı atadı.

Değişikliği Twitter hesabından duyuran Buldan, “Yarın tecavüz yasasının oylaması yapılacağından genel kurulu yönetme hakkım Meclis Başkanı tarafından elimden alınarak Ahmet Aydın'a verilmiştir” dedi.

Damla Uğantaş'ın T24’teki haberine göre, “Bu gece yarısı yapılan ayrı bir darbedir” ifadesini kullanan Buldan, HDP’nin Meclis çalışmalarına katılıp katılmayacağının yarın gerçekleşecek grup toplantısında belirleneceğini ve ‘hayır’ çıkması halinde 5 dakika oturuma katılıp çıkmasının gündemde olduğunu ancak kadın kuruluşlarının ‘sizin de orada olmanızı istiyoruz’ şeklindeki talepleri nedeniyle bu konuda kesin karar verilmediğini ifade etti.

Buldan “Sırf tecavüz yasasını engellemek için kesin karar vermemekle birlikte düşünüyordum ancak bu hakkım elimden alındı” dedi.

Kararın kendisine sözlü olarak tebliğ edildiğini belirten Buldan “Bu ayrı bir darbedir. Bu gece yarısı yapılan ayrı bir darbedir. Meclis Başkanvekili’nin görevden alınması, görevinin hiçe sayılması ayrı bir darbedir. Meclis Başkanı beni kendisi aramadı. Genel Sekreterlik’ten bir memura arattı. Benim nöbet haftam olan 22-23-24 Kasım’ın Ahmet Aydın’a verildiğini söyledi. Ben yarın benim nöbet haftam olduğunu, nöbetimin devam ettiğini söyledim. Ama bir geri dönüş olmadı” ifadelerini kullandı.

Buldan böyle bir görev değişikliğinin ilk kez yaşandığını ifade etti.