İmralı Heyeti üyesi ve HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşülmesi talebiyle açlık grevine girenleri ziyaretinde, hükümete "Yol yakınken yanlıştan dönün" çağrısında bulundu.

İmralı Heyeti üyesi olan HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ve Çağlar Demirel de açlık grevini sürdürenleri ziyaretr etti.

Açlık grevi girenleri tek tek selamlayan İdris Baluken, Öcalan üzerinde uluslar arası komployu geliştiren güçlerin bugün mevcut süreçle beraber yeniden Kürt halkı üzerinde aynı komployu geliştirdiğini de ifade etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP Hükümeti'nin Öcalan üzerinde geliştirdiği hukuk dışı konseptten uluslar arası komplocu güçlerin sorumlu olduğunu vurgulayan Baluken, "Ne AKP, ne Erdoğan bu kadar hukuku ayaklar altına alarak, bir halkı var eden kültürel değerleri yok sayarak böyle bir tecrit sistemi uygulayamaz. Bunu uygulayabilmesi için uluslar arası komployu geliştiren güçlerle yeniden bir takım zeminleri yaratması gerektiğini defalarca haykırdı. Bugün 50 Kürt siyasetçinin Sayın Öcalan'la hukuki temelde bir görüşme yapma istemesine karşı başlattığı açlık grevine rağmen, hükümet tarafından tek bir geri dönüş almış değiliz" dedi. 

'AÇLIK GREVİ DİRNİŞÇİLERİNİ SAHİPLENMELİYİZ' 

Baluken, bu sözlerinin akabinde Öcalan'ın Ortadoğu halklarına nefes aldıracak temel çözümlemeleri ortaya koyan bir siyasi Önderlik olduğunu da dile getirdi.

Savaşın ağır baskısı altındaki Ortadoğu halklarına yeniden bir nefes borusu açmasından korkulduğu için Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmadığını söyleyen Baluken, Kürt halkının 17 yıl önce bu uluslararası komplocu güçlerin oyunlarını kabul etmedikleri gibi bugün de etmeyeceklerini belirterek, şöyle devam etti: "Açlık grevinde yer alan Kürt halkının yiğit evlatlarını sahiplenmek hepimizin sorumluluğu olmuştur. Önümüzdeki günlerde arkadaşlarımızın başlattığı mücadele öncülüğünde gerek Kürt halkı olarak, gerek ise barış ve demokrasi isteyen Türkiye halkları olarak büyük bir mücadele hatları örüp demokrasi ve huzuru birlikte getireceğiz."

'YOL YAKINKEN SAVAŞ POLİTİKALARINDAN VAZGEÇİN'

Yaklaşan Kurban Bayramı'na da değinen Baluken, yıllardır Kürt ve Türk halkına her bayramı zehir edecek bir pratiğin ortaya koyulduğunu dile getirdi.

Bütün bir halka bayramın çok görüldüğünü belirten Baluken, bu bayramda bir halk lideri olan Öcalan'ın üzerindeki tecride karşı Kürt halkının artık rızası olmadığını ifade etti. Baluken, sözlerini hükümete yönelik şu çağrı ile noktaladı: "Yol yakınken gelin bu yanlıştan vazgeçin. Hiçbir zaman direnenlerin karşısında zalimlerin kazandığını görmedik. O yüzden bu bayramı Kürt ve Türkiye halkı bir bayram havasında geçirmesi için gelin bu savaş politikalarından vazgeçin."

KAYNAK: DİHA