HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Yenikapı'da düzenlenen "Milyonlarca Nefes, Teröre Karşı Tek Ses" mitingindeki, "550 tane yerli milletvekili istiyorum" sözlerini eleştirdi.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Baluken, "Terör diyenler, birlik ve bayrak arkasına gizlenenler, bildiğin 1 Kasım için partilerine oy istemişler! Bingöl deyimiyle, he he biz de yuttuk," dedi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şu soruyu yöneltti:

"Bir de Kürt bir vekil olarak yerli ve milli sayılıyor muyuz? Ya da olabiliyor muyuz? Bilen var mı acaba?"

KENANOĞLU DA "UYGUN MUYUM?" DİYE SORDU

Baluken'in yanısıra HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu da Twitter hesabı üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Ben 'Türk' ve Ataları bin yıldır bu topraklarda olan bir HDP Milletvekili olarak bu 'yerli ve milli' tanımına uygun muyum?" diye sormuştu.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

"Milyonlarca Nefes, Teröre Karşı Tek Ses" mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, konuşmasında HDP'ye yüklenerek şunları söylemişti:

"1 Kasım seçimlerinde TBMM’ye hangi partiden olursa olsun fark etmez, 550 tane yerli, milli, bedeni ve kalbiyle bu ülke için çalışacak milletvekili Göndermenizi istiyorum. Herhalde ne demek istediğimizi anlıyorsunuz değil mi? Şu anda Türkiye’nin tek ihtiyacı budur."