HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, IŞİD militanlarının kılık değiştirip saç ve sakallarını keserek Türkiye'ye geçtiği duyumlarını aldıklarını belirtti, önlem alınması çağrısında bulundu.

Ayhan, YPG-YPJ güçleri ile Burak El-Fırat'ın Tel Abyad zaferi ile beraber IŞİD üyelerinin kıyafetlerini değiştirip saç ve sakallarını keserek Tel Abyad'dan kaçan Suriyelilerle birlikte Türkiye'ye geçtikleri duyumları aldıklarını söyledi.

CNN Türk'te yer alan habere göre, Ayhan, hükümetin IŞİD'e karşı tutumunu net şekilde ortaya koyması gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:

ÖNLEM ALINSIN ÇAĞRISI

"Tel Abyad'dan Türkiye'ye yaşanan göç sırasında IŞİD örgüt mensuplarının kılık değiştirerek veya saç ve sakallarını keserek, bir takım şekillere girerek, Türkiye'ye geçtiklerinin duyumlarını aldık. Hatta bazıları açık açık o haliyle geçiş yaptı. Tüm bu yaşananlar eğer doğruysa devletin kolluk güçlerinin bu konu üzerinde gereken çalışmayı yapması lazımdır.

"Şanlıurfa'ya geçen IŞİD'liler, burada bir takım tehlikeli eylemler içerisine girebilirler. Bu hepimiz açısından büyük bir tehlike arz etmektedir. Bunun önlemesi de hükümet ve güvenlik güçlerinin sorumluluğundadır. Buradan bir çağrıda bulunuyoruz. Elini kolunu sallayarak Türkiye'ye geçen bu örgüte karşı hükümetin net tutumunu ortaya koyması gerekiyor. Bunlar sadece Kürtlerin değil, tüm dünya insanının düşmanı niteliğindedir. Herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Asla bunların faaliyetlerine izin verilmemelidir."