HDP Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Moskova ziyaretine yönelik eleştirisine "Kütüphanede poz vermeye benzemez bu işler. " diye karşılık verdi.


Ayhan Bilgen, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la görüşmesiyle ilgili eleştirilerine TBMM'de cevap verdi. Bu eleştirilerin HDP'yi zayıflatmaya yönelik bir saldırı olduğunu bildiren Ayhan Bilgen, bir partinin eş başkanının yurt dışı ziyaretinin polemiğe konu edilmesini anlamadığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'le, Dışişleri Bakanı'nın ise Lavrov'la görüşmek için çaba sarf ettiğini kaydeden Bilgen şunları söyledi:

"Ne yazık ki bu yaklaşım bize bir Enver özentisini hatırlatıyor. Sayın Cumhurbaşkanı bu konuyla ilgili eleştirisini yaparken bir Enver özentisini de paylaşmış olmasını da yadırgıyoruz. Kütüphanede poz vermeye benzemez bu işler. 'Edirne'de Enver olacağına Bulgarlar olsun' diyenler kimdi ? Bunu Sayın Cumhurbaşkanı danışmanlarına araştırtsın. Enver'in askerlerinin bu ülkede yaşayanlara neler yaşattığını hangi katliamlara imza attığını Cumhurbaşkanı bilmiyor olabilir.

Bilmediğin sözler üzerine polemik yapmak sadece Türk dış politikasını Enver'in maceracı heveslerine kurban etmektir. Bunun bedelini Sarıkamış'ta 10 binlerce askerimizi savaşmadan, kurşun sıkmadan toprağa gömmekle ödedik. Aynı tutum, maceracı yaklaşım iktidar partisine de sirayet etmiş. 2002 yılında Hürriyet İtilaf Partisi gibi başlayıp ama bugün İttihat ve Terakki gibi bir noktaya gelmiş bir durumla karşı karşıyayız. Bizi hainlikle suçlayacaklarına aynaya baksınlar." (CNN Türk)

Ara Güler'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesini fotoğraflaması çok konuşulmuştu: