Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili adaylarından Müslüm Doğan ve Pınar Aydınlar, Karabağlar’da Tokalılar Derneği’ni ziyaret etti.

Aydınlar, bütün halkların, ezilenlerin, emekçilerin haklarını savunmak için barajları yıkarak meclise gireceklerini belirterek , kendi siyasetlerine güvendiklerini; hiçbir partiyi karalamadan , ilkeli siyaset doğrultusunda çalışacaklarını söyledi.

Müslüm Doğan da artık birlik olma vakti geldiğini vurgulayarak, “Toplumun ezilenlerinin ortak olarak hazırladığı beyanname partimizin yüz akıdır” dedi.

“Bu devlet, bu cumhuriyet Alevileri hep laiklik üzerinden sömürdü” diye başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Aleviler, laikliği Batılı çağdaş bir model olarak savundu. Ancak bunun böyle olmadığını katliamlardan, haksızlıklardan, karalamalardan anladı. Bu algı operasyonlarına kanmıyoruz. Bu tarihi süreç herkes için bir sınavdır. Toplumun ezilenlerinin ortak olarak hazırladığı beyanname partimizin yüz akıdır. Artık birlik olma zamanı.”

Bu arada, Torbalı merkez seçim bürosunda düzenlenen halk toplantısında, HDP’nin Yeni Yaşam bildirgesinde belirtildiği gibi mücadelenin halkla birlikte yürütüleceğine işaret edilerek, partinin halkın desteğine ihtiyacı olduğu belirtildi ve seçim çalışmalarına katılmaları çağrısında bulunuldu.

Öte yandan, HDP milletvekili adayı Pınar Aydınlar, Gaziemir yönetimiyle birlikte Gaziemir Serbest Bölge’de grevdeki işten atılan deri işçilerini ziyaret etti.

Aydınlar’ın destek ziyaretinde bulunduğu deri çanta imalatı çalışanları 42 gündür grevlerini sürdürüyor.