HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, "Kurban Bayramı vesilesiyle, coğrafyamızda ve dünyanın dört bir yanında barış için edilen duaların kabul olmasını diliyor ve bu özlemi duyan bütün insanlara eşit kardeşlik mesajımızı iletiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
 
Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanları’nın bayram mesajı şöyle:
 
KURBAN BAYRAMI KUTLU OLSUN...
 
Bu Kurban Bayramı'nı, coğrafyamızdaki halkların barışa her zaman olduğundan daha fazla ihtiyaç duyduğu; insanlarımızın özgürlük, adalet ve eşitlik özlemini daha fazla hissettiği günlerden geçerken karşılıyoruz.
 
El ele vererek bu coğrafyaya hak ettiği ve özlemini duyduğu barışı, adaleti ve eşitliği getireceğimize olan inancımızla, halklarımızın ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı en içten duygularımızla kutluyoruz. Düşmanlıkların, intikam duygularının yerini dostluk, dayanışma ve kucaklaşmanın almasını diliyoruz.
 
Çocukların ve gençlerin ölmediği, kadınların şiddetin hiçbir türüne maruz kalmadığı, katliamların yaşanmadığı, kimsenin yerinden yurdundan göç etmek zorunda bırakılmadığı, ırkçı ve insanlık düşmanı anlayışlara geçit verilmediği, halklar arasına nefret tohumlarının ekilmediği bir ülke ve bölge mücadelesini başarmak için bu Kurban Bayramı’nın umutlarımızı büyütmesini arzu ediyoruz.
 
Kurban Bayramı vesilesiyle, coğrafyamızda ve dünyanın dört bir yanında barış için edilen duaların kabul olmasını diliyor ve bu özlemi duyan bütün insanlara eşit kardeşlik mesajımızı iletiyoruz.
 
Bir inançlar ve halklar bahçesi olan coğrafyamızın ateş değil barış çemberi olması dileğiyle, Suriye’de süren savaşta her gün canını yitiren, işgallere ve saldırılara karşı mücadele eden, direnen insanları unutmuyor, mazlum halklarla dayanışmamızı bu bayramda da büyütüyoruz.
 
Dileğimiz ve mücadelemiz, bayramların özü olan dayanışma ruhunun hayatın tüm alanlarına hakim kılınması içindir.
 
Figen Yüksekdağ – Selahattin Demirtaş
 
Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanları