HDP, yarın toplanacak 2’nci Olağan Kongresi için hazırlanırken, eş başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile yola devam edilmesi kararı alındı.

Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) köklü değişikliklere gidilecek HDP Kongresi’nde "barış ve birlikte yaşam" mesajları verilecek.

Yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda temsilcinin katılımıyla saat 10.00’da Ankara Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda yapılacak kongreye "sert ve uzlaşmaz tutumları" nedeniyle AKP ve MHP davet edilmedi.

Birgün gazetesinden Hüseyin Şimşek'in haberine göre kongreye hazırlık kapsamında 53 merkezde gerçekleştirilen yerel konferanslar sonrasında iç ve batı bölgelerdeki örgütlenme çalışmaları yeniden değerlendirilecek.

‘Türkiye partisi’ olma söylemine devam edilme kararı alınan yerel konferanslarda bölgelerdeki örgütlenmelere ilişkin yeni yapılanmalara son şekli verilecek.

Kongrede parti programı ve tüzükte de değişikliğe gidilecek. Ardından yapılacak seçimlerde 100 kişilik PM üyeleri seçilecek. Kurullarda önemli değişiklikler yapılması bekleniyor.

Geçen hafta toplanan parti konferansında alınan kararlar kongrede paylaşılacak ve Demirtaş ile Yüksekdağ’ın konuşmalarının büyük kısmını barış ve kararlılık mesajı oluşturacak. 

Kongrede çok sayıda ülkenin üst düzey diplomatlarıyla İsveç Sosyal Demokrat Partisi, SYRIZA, Alman Sol Parti, Brezilya Sosyalist Partisi ve Kıbrıs AKEL partisinin de aralarında olduğu 22 siyasi parti ile sosyalist kurum temsilcileri hazır bulunacak.