HDP Kocaeli İl Örgütü 2’nci Olağan Kongresini Tan Yıldız Düğün Salonu'nda gerçekleştirdi. Kongreye, HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, PM üyesi İlknur Birol, HDP eski Milletvekili Ali Haydar Konca, Kocaeli Demokrasi Girişimi Sözcüsü Bekir Yurdagül, KESK ve DİSK yöneticileri, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. 
 
Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Kandıra F Tipi Cezaevi’nde tutuklu Figen Yüksekdağ’ın mesajlarının okunduğu kongrede konuşan Kocaeli Demokrasi Girişimi Sözcüsü Bekir Yurdagül, “Tek adam rejimine karşı ancak bir arada olursak güçlüyüz” dedi. 
 
HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan ise yaptığı konuşmada, HDP’ye yönelik operasyonların darbe olduğunu belirtti. İmralı tecridine dikkat çeken Ayhan, “Sayın Öcalan, ‘Ben herhangi birinin burnu dahi kanasın istemiyorum’ demişti. Çözüm sürecinde tek bir insanın burnu bile kanamadı. Sayın Öcalan Türkiye’de akan kanın durması ve barışın sağlanması için çok önemli bir isimdir. Tecridi derhal kaldırmalı” ifadelerini kullandı.
 
Mali ve faaliyet raporlarının okunmasının ardından tek listeyle gidilen seçimde, Şahabettin Işık ve Leyla Aygün HDP Kocaeli İl Eşbaşkanlığına seçildi.