Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, partisinin Ankara İl Başkanlığı'ndaki bıçaklı saldırıya tepki göstererek, "Meclis'te grubu bulunan parti HDP, IŞİD tarzı bir saldırıyla karşı karşıyadır" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, TBMM, Cumhurbaşkanlığı, Sayıştay, Kamu Denetçiliği, Başbakanlık ve ilgili kurumların 2015 yılı bütçesini görüşmek üzere toplandı.

Toplantıya TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu ve diğer yetkililer katıldı.

Bütçe görüşmeleri öncesi HDP Şırnak Milletvekili Kaplan söz aldı. Kaplan, saat 09.15'te Ankara HDP İl Başkanlığı'na saldırı düzenlediğini ve Ahmet Karataş'ın yaraladığını belirterek, "Sabahın 09.16'sında görevliyi atlatarak parti binasına girmek suretiyle hunharca Meclis'te grubu bulunan parti HDP, IŞİD tarzı bir saldırıyla karşı karşıyadır. Sayın Cumhurbaşkanı diyor ki 'Sabrımız taşarsa olabilecekleri ben bile tahayyül edemiyorum'. Başbakan farklı bir şekilde HDP'yi Anayasa Mahkemesi yerine geçerek yargısız infaz yapıyor" dedi.

Kaplan, milletvekillerine verilmeyen bir belgenin varlığını iddia ederek, şunları kaydetti: "Milli Güvenlik Kurulu toplantısında HDP'nin kapatılması, yasal dernek ve siyasal partilerin kapatılması, bu konuda kamuoyu oluşturulması, saldırı noktasında alınmış kararlar var ve bu kararlar Meclis'in üstündedir. Kırmızı Kitabı, Milli Güvenlik ve Siyaset Belgesi'ni Meclis'in demokrasinin vazgeçilmez tabi hakkıdır."