PKK Lideri Abdullah Öcalan ile en son 27 Şubat tarihinde görüşen HDP İmralı heyeti, hafta sonu yeniden İmralı Adası'na giderek Abdullah Öcalan ile görüşecek.

İmralı heyetinin İmralı Adası'na gitmeden önce hükümet yetkilileri ve Kandil ile görüşmesi bekleniyor.

Esas olarak Newroz'da PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın vermesi beklenen mesaj ve yöntemine ilişkin konuların ele alınması beklenen görüşmede aynı zamanda seçim gündeminin de ele alınması ve Öcalan'ın bu konularda değerlendirmelerde bulunması bekleniyor.

Ancak Abdullah Öcalan'ın hafta sonu yapılacak olan ziyaretle netleşmesi beklenen Newroz mesajının 28 Şubat tarihinde Dolmabahçe'de hükümet ve İmralı heyeti tarafından yapılan ortak tarihi açıklamanın ikinci aşaması olmaktan ziyade bir ara değerlendirme niteliği taşıması bekleniyor.

Abdullah Öcalan'ın 28 Şubat tarihindeki açıklanan niyet beyanının şartların olgunlaşması halinde kimi mekanizmaların devreye girmesi bizzat Öcalan tarafından yapılması bekleniyor.

Bunun içinde hükümetin özellikle 28 Şubat tarihinde açıklanan 10 maddelik deklarasyon konusunda ne tür adımlar atacağı ve sürece nasıl hız kazandıracağı merak ediliyor.

Hükümetin bu konudaki performansı sürecin gidişatını da büyük oranda belirleyeceği ifade ediliyor. (DİHA)