Halkların Demokratik Partisi, 16 yaşındaki Kadir Çakmak'ın polis kurşunuyla öldürülmesinin ardından yaptığı açıklamada, Hükümet'i 'uyardı', "Çocukları öldürmekten vazgeçin" dedi.

HDP açıklamasında 6 Aralık'ta Hakkari Yüksekova'da yine polis kurşunuyla hayatını kaybeden Rojhat Özdel'in 'infazı' hatırlatıldı. Açıklamada Diyarbakır'ın Sur ilçesinde önceki akşam özel harekat polislerinin açtığı ateş sonucu 16 yaşındaki Kadir Çakmak'ın hayatını kaybettiği kaydedildi ve görgü tanıklarının şahitliklerinin de "kar maskeli özel harekat polislerinin Kadir Çakmak'ı hedef gözeterek vurduğu" yönünde olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Peş peşe yaşanan bu yargısız infazlar AKP Hükümetinin toplumsal gösterilere yönelik bir müdahale yöntemi haline dönüşmektedir. Kamu güvenliği adı altında güvenlik güçleri sokak infazları gerçekleştirmektedir.

Güvenlik güçlerinin fütursuz bir biçimde sivilleri hedef alan bu saldırılarını şiddetle kınıyor ve bu tehlikeli gidişat karşısında Hükümeti bir kez daha uyarıyoruz! Çocukları öldürmekten vazgeçin. Pakistan’da ölen çocuklar için ağlarken, Berkin Elvanlara, Uğur Kaymazlara, Enes Atalara yenilerini eklemek ikiyüzlülükten başka bir şey değildir. Bu ikiyüzlü politikaları terk edin. Kadir Çakmak’ın katillerini zaman geçirmeden yargı önüne çıkarın," denildi.

Açıklamanın sonundai Kadir Çakmak’ın ailesine başsağlığı dilenirken, Çakmak'ın katillerinin yargı önüne çıkarılması için olayın takipçisi olunacağı belirtildi. (Demokrat Haber)