HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Urfa milletvekilleri Dilek Öcalan ve Ziya Çalışkan'ın da aralarında bulunduğu HDP heyeti, 19 Temmuz Rojava Devrimi'nin yıldönümü vesilesiyle Kobani Kantonu'nu ziyaret etti. Mürşitpınar Sınır Kapısı'nda PYD Eş Başkanı Asya Abdullah ve Kobani Kantonu Eşbaşkanı Enver Müslim tarafından karşılanan heyet, buradan kanton binasına geçti.

Burada ilk olarak konuşan Kobani Kantonu Eşbaşkanı Enver Muslim, heyete bu anlamlı günde gerçekleştirdikleri ziyaretten dolayı teşekkür etti.

Müslim'in ardından konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, sürekli "büyük insanlık" savunmasını veren Rojava halkının yanında olduklarını dillendirdiklerini anımsatarak, Kobani'nin yeniden inşası için de gereken desteği vereceklerini söyledi. Yüksekdağ, 19 Temmuz Rojava Devrimi ile birlikte Suriye'de yeni bir sayfanın açıldığını belirterek, bu sayfanın halkların kardeşçe bir arada yaşayabileceği ortak yaşamının sayfası olduğuna işaret etti.

Yüksekdağ, "3 yıl önce Rojava halkları savaşın, çatışmanın yerine demokratik, eşit ve özgür yaşamın mümkün olabileceğini gösterdi. Rojava bu devrimle bütün halkların hayali oldu. Ortadoğu halkları yıllarca ortak bir vatanı hayal etmişti. İşte Rojava Devrimi böyle bir vatanın mümkün olduğunu göstermiştir. Rojava'da sadece kavgamız, direnişimiz değil, aynı zamanda sevincimiz, hayalimiz ve umudumuzdur. Hiç kimse hayallerimizi bozguna uğratamayacaktır" dedi.

Rojava'ya dönük saldırılarla halkların yeşeren umudunun öldürülmeye çalışıldığını ifade eden Yüksekdağ, ancak Rojava halkının canı pahasına bu umudu koruduğuna dikkat çekti.

"Rojava sadece Rojava değildir" diyen Yüksekdağ, Rojava'nın demokratik, eşit ve özgür yaşamın kendisi olduğunu söyledi. Rojava'nın imkânsızı mümkün hale getirdiğini ifade eden Yüksekdağ, Rojava'nın tüm dünya halklarına başka bir yaşamın mümkün olabileceğini gösterdiğine işaret etti.

Yüksekdağ'ın ardından konuşan PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah ise Rojava Devrimi'nin tüm saldırılara karşı gösterdiği direnişle üçüncü yılını geride bıraktığının altını çizerek, Rojava'da yaratılan modelin savunuculuğunu yapmaya devam edeceklerinin sözünü verdi.

(ANF / Fotoğraflar: ANHA)