HDP İmralı heyeti, çözüm süreci kapsamında İmralı, Kandil, devlet ve hükümet ekseninde yürüttüğü görüşme trafiğinin bugün de yoğunluğu ile devam ettiğini belirtti.

Bu görüşmeler kapsamında 17 Aralık Çarşamba günü Abdullah Öcalan ile 3 saate yakın bir toplantı gerçekleştirdiğini de belirten heyetin açıklaması şöyle:

“Çözüm süreci kapsamında İmralı, Kandil, Devlet ve Hükümet ekseninde yürütmüş olduğumuz görüşme trafiği bütün yoğunluğu ile devam etmektedir.

Bu görüşmeler kapsamında 17 Aralık Çarşamba günü İmralı Adası’nda Sayın Öcalan’la 3 saate yakın bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantının sonucunda kamuoyuyla paylaşmak isteriz ki;

Bu süreçte İmralı’da Sayın Öcalan’la Devlet heyeti arasında yoğun bir görüşme trafiğinin yaşandığı, yapılan toplantılar neticesinde anlamlı derin müzakerelere geçme konusunda herhangi bir engel olmadığı heyetimize aktarılmıştır.

Önümüzdeki hafta edindiğimiz sonuçları ve önerileri Çözüm Kurulu Üyeleri ve Kandil’de KCK yetkilileri ile tartışarak, kamuoyunu daha geniş kapsamlı olarak bilgilendireceğimizi kamuoyuna saygıyla sunarız.”