Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) bileşenlerinin de katıldığı bir kokteylle önceki akşam Ankara’da açıldı.

Açılışa birçok siyasi parti, kurum, dernek temsilcileri ve akademik çevre katıldı.

HDP Eş Genel Başkanı Yavuz Önen, HDK’nin geniş bir yelpazeyle kurulan bir platform, HDK kararıyla kurulan HDP’nin ise dil, din, inanç farkı gözetmeden tüm bu farklı çevrelerin oluşturduğu bir parti olduğunu söyledi.

HDK’nin genç bir hareket olduğuna dikkat çeken Önen, “Bu yüzden hareketin düşüncesi yenidir, dinçtir. Şimdiye kadar gücümüzü, kaynaklarımızı, zamanımızı heba ettik. Artık daha sağlam yürüyoruz” dedi.

Önen, HDP’nin seçimlerde iktidara alternatif olması gerektiğini, bu hedefin konulmadığı takdirde ise başarılı olma ihtimalinin çok zayıf olacağını belirtti.

Yeni bir süreç yaşandığına vurgu yapan Önen, "Hep birlikte bu süreci ilerleteceğiz. Bizler umutluyuz. Herkesi kucaklayarak ortak düşüncelerle ilerleyeceğiz" diye konuştu.

Önen, açılışa katılamayan HDK Milletvekilleri Levent Tüzel, Sebahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü ve Sırrı Süreyya Önder’in de selam mesajlarını iletti.

Konuşmanın ardından HDP’nin kuruluşu adına pasta kesildi.

HDP'nin ambleminde “Nar” olacak. Amblemde mor, kırmızı ve yeşil renkler hakim olacak. (AnkaraEVRENSEL)