HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, "Bugün yetişirse Eş Başkanlarımızın imzasıyla, Silvan'da olup bitenlerle ilgili uluslararası kamuoyunun dikkatini çekmek için G20'ye katılan liderlere bir çağrı yapacağız" dedi.

Bilgen, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Silvan'da tehlikeli bir oyun oynandığını iddia ederek, "Silvan'da yanan ateş sadece düştüğü yeri değil bütün ülkeyi yakabilecek bir nitelik taşıyor" ifadesini kullandı.

Cumhuriyet tarihinin en uzun sokağa çıkma yasağının, seçim dönemini yönetmekle sorumlu geçici hükümet döneminde yaşandığını ifade eden Bilgen, seçilmemiş bakanlardan oluşan bir inisiyatifin bu kadar ağır sorumluluk üstlenmesinin kabul edilebilir olmadığını söyledi.

'YÜKSEKDAĞ HEDEF ALINDI'

"Silvan'da yaşananları sivil halka yönelik bir katliam girişimi, oraya giden eş başkanımız da dahil olmak üzere milletvekillerimize yönelik öldürme kastıyla atılan bir adım ve öldürmeye teşebbüs girişimi olarak tarif ediyoruz" iddiasında bulunan Bilgen, saldırıyla doğrudan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın hedef alındığını öne sürdü.

'G20'YE KATILAN LİDERLERE ÇAĞRI'

Bilgen, yetişmesi halinde bugün, Silvan'daki olaylar konusunda G20 Zirvesi'ne katılan liderlere Eş Genel Başkanlarının imzasıyla çağrıda bulunulacağını belirterek, "Bir duyarlılık çabası içinde olmaları için duygularımızı paylaştığımız bir mektup eş başkanlarımız tarafından paylaşılacak" dedi. (Sputnik)