Halkların Demokratik Partisi (HDP), geçtiğimiz günlerde “Durmayalım, dur diyelim, faşizmi durduralım” sloganıyla açıkladığı “Demokrasi Mücadele Planı” deklarasyonunun ardından eylemlere başlıyor.

4 Kasım’a kadar devam edecek eylem planına göre HDP, Meclis Grup toplantılarını Diyarbakır, İstanbul, Van ve İzmir’de gerçekleştirecek, milletvekilleri bu kentlerde bir hafta boyunca geceli gündüzlü “Direniş Nöbeti” tutacak.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) geçtiğimiz hafta “Durmayalım, Dur Diyelim, Faşizmi Durduralım” sloganıyla “Demokrasi Mücadele Planı” deklarasyonunu açıklamıştı.

Bu kapsamda yaz boyunca Meclis grup toplantılarını çeşitli kentlerde gerçekleştirilmesi kararı alındı. Belirlenen kentlerde gerçekleştirilecek toplantıların ardından da milletvekilleri bir hafta boyunca gece gündüz devam edecek olan “Direniş Nöbetleri” tutacak.

‘DEMOKRATİK SİYASETE ÖZGÜRLÜK’

Eylem takviminin startı ise 25 Temmuz 2017 Salı günü Diyarbakır’da açık havada gerçekleştirilecek olan Meclis Grup toplantısıyla verilecek.

Toplantının ardından belli sayıda milletvekili 7/24 kesintisiz “Direniş Nöbeti” tutacak. “Tecride hayır”, “Demokratik siyasete özgürlük” ve “Herkes için adalet” sloganları ile gerçekleştirilecek bu eylemde, sivil toplum örgütleri, demokratik kile örgütleri ve toplumun geniş kesimleriyle buluşularak deklarasyonda açıklanan mücadele programının herkese ulaşması hedeflenecek.

Diyarbakır’daki eylemin ardından birer hafta arayla İstanbul, Van ve İzmir’de de aynı şekilde nöbetler tutulacak.

ORTAK MÜCADELE ZEMİNİ YARATILACAK

Bu kentlerin dışında kalan diğer kentler için de bir eylem takvimi çıkarıldı.

Bu kapsamda nöbetlerin tutulacağı kentlerin dışındaki kentlerde de geniş katılımlı halk buluşmaları gerçekleştirilecek. Halk buluşmaları, Ağustos ayının sonuna kadar devam edecek. Bu buluşmaların yanı sıra forum, kitlesel basın açıklamaları da bu programın bir başka ayağı olarak hayata geçirilecek.

Deklarasyonda yer alan ortak mücadele çağrısı kapsamında sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri ziyaret edilecek, mücadele planı için ortaklaşma çalışma yürütülecek. Üç aşamadan oluşan eylem takviminin bu aşaması, Eylül ayına kadar sürecek.

Programın ikinci aşamasında ise büyük bölge mitingleri düzenlenecek. Bu kapsamda Diyarbakır ve İstanbul’da merkezi, diğer bölgelerde ise bölgesel düzeyde mitingler yapılacak.

EYLEMLER 4 KASIM’A KADAR SÜRECEK

HDP’nin sokağı aktif bir şekilde kullanacağı bu programlar eş genel başkanlar ve milletvekillerine dönük tutuklama operasyonlarının başladığı 4 Kasım’ın yıl dönümüne kadar devam edecek.

(Kaynak: Dihaber)