HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırında halkla bir araya geldi. Yüksekdağ burada koalisyon tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.Yüksekdağ, "Kendimizi ana muhalefet partisi olarak ifade ettik ve öyle kalmak istiyoruz. Türkiye'nin bir iktidara ihtiyacı olduğu kadar çok iyi bir ana muhalefete de ihtiyacı var" dedi.

ANF'deki habere göre, HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ'ın açıklamaları özetle şöyle:

"Koalisyon konusundaki görüşlerimizi ifade ettik. Türkiye'nin hükümetsiz kalmaması lazım. Yasal olan süre henüz dolmadı. Cumhurbaşkanının birinci partinin başında olan Sayın Davutoğlu'nu görevlendirmesinin ardından kendisi gerekli görüşmeleri, çağrıları ve davetleri yapacaktır. Biz bu süre içinde halkımızın doğru bir karar verdiğini ve siyasette yeni bir denge kurduğunu düşünüyoruz. Tek partinin, tek başına hükümet kuramayacak olması asla ve asla felaket değil. Tam tersine bu sonuçta da bir hayır var. Demek ki 'halkımız birlikte yapın, birlikte yönetin' dedi. 'Biz de bu yönetime katılacağız' dedi. Halk olarak 'bizim de bu kararda sözümüz olacak' dedi.

'ANA MUHALEFET OLARAK KALMA NİYETİNDEYİZ'

"Önümüzdeki kısa süre içinde koalisyon görüşmelerinin tamamlanacağını ve Türkiye'nin bir hükümetle yoluna devam edeceğini düşünüyoruz. Hiçbir zaman kriz yaratan bir rol oynamayacağız. Kendimizi ana muhalefet partisi olarak ifade ettik ve öyle kalmak istiyoruz. Türkiye'nin bir iktidara ihtiyacı olduğu kadar çok iyi bir ana muhalefete de ihtiyacı var. Güçlü bir ana muhalefet olmazsa hükümetlerin ne kadar zararlı olabileceğini gördük. Ülkeyi ne kadar geriye götürebileceğini 13 yıl boyunca gördük. Ana muhalefet olarak kalmak niyetinde ve isteğindeyiz, halkımız da bize aslında bu görevi vermiştir. Ama herhangi bir koalisyon ve hükümet oluşumu sürecinde oluşan krizleri ve riskleri ortadan kaldırmak için üzerimize düşen her sorumluluğu yerine getiririz."

'YENİ KAPILAR AÇAN PARTİ OLACAĞIZ'

"Biz Türkiye'nin önünü 7 Haziran'da açtık, bundan sonra da asla kapatan değil, yeni kapılar açan parti oluruz; rolümüzü böyle oynamaya devam edeceğiz."