Mardin’in Kızıltepe ilçesinde düzenlenen Newroz kutlamalarına katılan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Nasıl Kobanê siperlerinde kazandıysak 2015 genel seçimlerinde, 8 Haziran sabahında kazanarak çıkacağız" dedi.

Kızıltepe’de gerçekleştirilen Newroz’a HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP milletvekilleri Aysel Tuğluk ve Gülser Yıldırım ile birçok parti ve STK temsilcisi de katıldı.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ burada gerçekleştirdiği konuşmasında tarihi, direnen halkların yazdığını ifade ederek; "Zalim Dehak’ın soyundan gelenler, inkar edenler, reddedenler ise tarihin karanlığında boğulacaklardır," dedi. Yüksekdağ, polise olağanüstü yetkiler veren "İç Güvenlik Paketi" için de "Güvenlik Paketi'ni Newroz ateşinde yakacağız" dedi.

Yüksekdağ’ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Siz tarihin sayfalarında bu aydınlık yüzünüzle bu coşkunuzla ve direnişinizle yazılacaksınız. İşte 2015 Newroz’unu da direnenlerin zaferi ile karşılıyoruz. Kawa’nın kurtuluş için kurtuluşu müjdelemek için yaktığı ateş bugün Rojava’da, Kobanê’de yakıldı. Bütün dünya bu ateşi görüyor. Kawa’nın yaktığı bu ateş bütün dünya halklarına yeni bir yaşamı müjdeliyor. Zalimlerin yenileceğini ve mazlumların kazanacağını gösteriyor. Mezopotamya’ya o ateşi taşıyan direnişlere bin selam olsun. O ateş hiçbir zaman sönmeyecek. Çünkü biz bu ateşi şehitlerimizle yazdık. Özgürlük tutkumuzla yazdık. Bu ateşi yakanlara, hepinize bin selam olsun.

‘ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇILARI İNSANLIK İÇİN DİRENİYOR’

"2015 Newroz’u bütün halkların barışı için yeni bir kapı açtı. Başta Sayın Abdullah Öcalan olmak üzere bir Newroz günü, bize yeni bir yaşamı, özgürlüğü ve barışı vadedenler, işte yine bir Newroz gününde bu gücün en temel yürütücüleridir. Artık bu halk kaybetmeyecek. IŞİD adı verilen bu barbarlık çeteleri, kazanmak için yola çıkan halkımızın üzerine saldırdılar. Nice acılar yaşatıldı. Şengal’de, Ninova’da bu barlık çetesinin saldırısıyla teslim alınmaya çalışıldı. Bugün Rojava’da ve Ortadoğu’da o çok güvendikleri barbarlar çetesi pılını pırtını toplayıp kaçmak zorunda kalıyor. Kobanê’de, Şengal’de Êzidî, Süryani ve Türkmen halklarımızın canını, malını, özgürlüğünü YPG, YPJ ve özgürlük savaşçıları savunuyor. Bugün de özgürlük savaşçıları, insanlık için direniyorlar. Bundan büyük erdem var mıdır? Bundan büyük değer ve güç var mıdır? IŞİD’i destekleyenler, ‘Kobanê’yi düşüreceğim’ deyip de kendisi yerlerde sürünenler değil, uluslararası güçler değil, bu tarihi halklarımızın özgürlüğü için direnenler yazacak. İşte bugün Kobanê’de kazandığımız zaferler, halkımızın öz savunma güçleri her yerde IŞİD çetelerinin halkın yaşam yerlerinden temizlemek için yeni hamleler yaptılar.

‘ERDOĞAN’IN SÖYLEDİKLERİNE DÜNYA GÜLÜYOR’

"Cumhurbaşkanı Erdoğan hala “Kürt sorunu yoktur” deme gafletine düşüyor. Erdoğan’ın bu söylemlerine dünya gülüyor. Kürt halkı zaten varlığını çoktan kazanmış ve bu varlığın gücünü ilan etmiş. Artık dünya siyaseti Kürt direnişi ve mücadelesi ile ilgileniyor. Koskoca bir devletin Cumhurbaşkanı bu gerçeği bilmiyor mu? İkrarcılık bunların fıtratında var. Bu sözler barış ve çözüm vaatleri onlara hizmet etmiyorsa kendi hasımlarının gücü haline getiriyorlar. Bugün Cumhurbaşkanı’nı böyle konuşturan bu inkarcı zihniyettir. Ama bu halk yüzyıl boyunca sürdürülen iknacı ve imhacı zihniyeti nasıl aştıysa AKP zihniyetini de aşacaktır.

İÇ GÜVENLİK PAKETİ’Nİ NEWROZ’DA YAKACAĞIZ”

"Hükümet, Kürt sorununu biz çözeceğiz, silahları da Newroz ateşinde yakacağız diyor. Bende diyorum ki; Kürt sorunun çözmek istiyor musunuz? Siz önce faşist ‘terör paketini, güvenlik paketini’ Newroz ateşinde yakın. Barışın ve çözümün önündeki en büyük engel devletin silahlarıdır. Devletin silah kullanma etkisini güvence alan bu güvenlik paketidir. Çözüm istiyorsanız güvenlik paketini gelin Newroz’un ateşine atın. O paketi ‘yakmayız’ diyorsanız, siz bilirsiniz. Biz yakacağız. O paket mücadelemizin ateşinde yanıp kül olacaktır.

‘8 HAZİRAN SABAHI KAZANARAK ÇIKACAĞIZ’

"Bu halk ve tüm Türkiye halkları barış istiyoruz barışı eşit yurttaşlık temelinde istiyor. 2015 genel seçimlerinde de, nasıl Kobanê siperlerinde kazandıysak, 6-8 Ekim direnişinde nasıl acılara ve Kobanê’ye sahip çıktıysak 2015 genel seçimlerinde, 8 Haziran sabahında kazanarak çıkacağız."

Kaynak: İMC