Kadın Parti Meclisi üyelerinin toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partililerin gözaltına alınmasına ilişkin “Kongredeki coşkuyu hazmedemeyenler hemen operasyona başladılar” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Parti Meclisi (PM) üyeleri, 11 Şubat’ta gerçekleştirilen 3’üncü Olağan Kongre sonrası ilk kez HDP Genel Merkezi’nde toplandı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve yeni dönemi planlama gündemiyle düzenlenen toplantı öncesi HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan konuştu. 

Sabah saatlerinde Ankara’da HDP’li üye ve yöneticilerine yapılan operasyonu kınayarak konuşmasına başlayan Buldan, 11 Şubat’taki kongrenin güçlü ve coşkulu geçtiğini dile getirerek, “Kongredeki coşkuyu hazmedemeyenler hemen operasyona başladılar” dedi.

Buldan, şunları söyledi: “Mücadele direnci ve azmi alanlarda ve meydanlarda devam edecek. Bu anlamlı mücadele daha da katmerlenerek büyümeli. Kongrede emeği geçen tüm kadınlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kongre bizim için çok anlamlı ve önemliydi. Kongre sonrası gözaltına alınan önceki dönem eş genel başkanlık görevini yürüten Serpil Kemalbay hala gözaltında. Bugün de yeni bir operasyonla ağırlıklı olarak kadın arkadaşlarımızı gözaltına aldılar.” 
 
DENİZ YÜCEL’E UYGULANAN HUKUK!
 
Adalet ve hukukun Kürtler ve kadınlar söz konusu olduğu zaman ayaklar altına alındığını ifade eden Buldan, “Deniz Yücel’e uygulanan hukuk söz konusu HDP olunca neden uygulanmıyor” diye sordu.

Gözaltı ve tutuklamaların mücadelelerini sekteye uğratmayacağının altını çizen Buldan, yeni dönem çalışmalarına dair şunları söyledi: “Önümüzde 8 Mart ve Newroz süreci var. Kongrenin coşkusu ve moralini 8 Mart tarihinde alanlarda, meydanlarda, yaşamın her alanında hayata geçirmek için bugün burada alacağımız kararlar önemlidir. Newroz ve daha sonra yaşanan her türlü hukuksuzluğa karşı HDP’li kadın arkadaşlarım yaşamın her alanında ayakta olacağımızın sözünü veriyoruz.”
 
‘KADIN MÜCADELESİ KAZANACAK’
 
Birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Buldan, “Tabi sadece Kürt kadınlar değil, Türkiye halkları dediğimiz her kesimden kadının yanımızda olduğu bir sürece giriyoruz. Bu süreçte haksızlığa, taciz ve tecavüze uğrayan her kadının elini tutup yüreğine dokunmamız gerekiyor. Önümüzdeki süreçte yapacağımız her türlü eylem ve etkinliğe barışa ve özgürlüğe vesile olmasını istiyorum. Kadın özgürlük mücadelesinin kazanacağına yürekten inanıyorum. Yolunuz ve yolumuz açık olsun” ifadelerini kullandı.

Öte yandan HDP Parti Meclis (PM) üyelerinin tamamı yarın genel merkez binasında bir araya gelecek. PM toplantısında, HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri seçilecek. Hafta başında da HDP, Meclis Grubu toplantısını gerçekleştirecek ve Buldan’dan boşalan Meclis Başkanvekilliği görevine geçecek ismi belirleyecek. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı