HDP, Cumhurbaşkanlığının yaptığı örtülü ödeneklerdeki harcamalarının ve miktarlarının açığa çıkarılmasına ilişkin Meclis Araştırması istedi.

HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, Cumhurbaşkanlığına tanınan örtülü ödenek hakkının yasallık durumunun araştırılması ve söz konusu ödeneğin kullanımı ile ilgili Meclis Araştırma Komisyonu açılmasını istedi.

'HARCAMALARIN MİKTARI AÇIĞA ÇIKARILMALI'

Araştırma önergesi veren Buldan ve Baluken, "Özellikle Cumhurbaşkanlığına ayrılan yıllık bütçenin üç milyar TL olmasıve bu konuda kamuoyunun hiçbir surette bilgilendirilmemesi, yasal olmayan örtülü ödeneğin kabul edilemez bir yönünü daha göstermektedir. Yine gerek dış politikada Suriye’ye müdahalede gerekse de Cumhurbaşkanlığına bağlı gençlik örgütü kurulması çalışmalarında, Cumhurbaşkanlığı örtülü ödeneğinden kaynak aktarıldığı iddiaları araştırılmak zorundadır" diye kaydetti.

Önergede, Cumhurbaşkanlığının yaptığı örtülü ödeneklerdeki harcamalarının ve miktarlarının açığa çıkarılması, bu ödeneğin hukuki meşruiyeti ile ilgili kaygıların dikkate alınması ve örtülü ödeneğin kaldırılması için yol haritasının belirlenmesi için bir Meclis Araştırması açılması talep edildi. (ANF)